Buradayız kararlıyız

Güncelleme Tarihi:

Buradayız kararlıyız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2013 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı için belirlediği heyet ile 4.5 saat görüştüktükten sonra AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Somut sonuç şudur: Biz İstanbul halkına bunu referanduma götürebiliriz. Tüm Türkiye için değil ama İstanbul halkına bunu soracağız” dedi.

Haberin Devamı

Bu sözler, Taksim’de hızla yankılandı. Daha önce “Ankara’da bizden bir temsilci yok” diyen Taksim Dayanışması, Gezi Parkı’nda kalmakta kararlı:

REFERANDUM KABUL ETMİYORUZ

“Bu yolda yaralılarımız ölülerimiz oldu. Referandum kabul etmiyoruz. Bizimle kimse görüşmedi. Biz bu sabaha kadar süren polis zulmünü reddettiğimiz için başkaldırdık. Çelik, ‘Kalanlar marjinaldir’ diyor. Bu kadar insan mı marjinal. Bu gece buradan bir kişi bile ayrılmasın. Buradan yükselen sloganlar bu akşam Başbakan’a kadar gidecek. Sinirlerimiz gergin ama birbirimizin elinden tutup direne direne kazanacağız...”
Bu açıklamanın ardından Gezi’de baskın hazırlığı yapılmaya başlandı. Islak battaniyeler hazırlandı. Gazlamaya karşı burunlara Vicks sürüldü. 10 TOMA her zamanki gibi meydandaydı ama direnişin yoğunlaştığı bölgelere yayılarak konuşlandırılmıştı. Polisler de meydana hakim olacak noktalarda gruplar halinde nöbetteydi. Ayrıca 2 su tankeri de dikkat çekiyor. 4 de ambulans meydanda...
Saatler gece yarısına gelmeden hemen önce hakim görüş, meydanın Gezi Parkı girişindeki merdivenlerde toplananlara gazlı, Gezi Parkı’ndakilere sulu müdahale yapılacağı yönünde...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!