Hepimiz birer kalıp sabunduk

Güncelleme Tarihi:

Hepimiz birer kalıp sabunduk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2013 00:00

Gezi Parkı protestolarının ve hükümetin tavrının konuşulduğu TBMM Genel Kurulu’nda sert tartışmalar yapıldı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Muammer Güler’in, “Bırakalım yürüsün mü, Meclis’i işgal mi etsin?” sözlerine CHP’liler tepki gösterdiler. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal “Siz diktatörsünüz” derken, Grup Başkanvekili Emine Tarhan da “Bizi 1930’larda yönetseydiniz, hepimiz birer kalıp sabunduk” dedi. Genel Kurul’da özetle şu görüşler dile getirildi:

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan: Abdullah’ı Hatay’da öldürdüler. Bunun sorumlusu kim, sorguladınız mı? Başbakanınız polislere ‘Bunların işini bitirin’ emrini verip neden kaçtı? Diktatör mü arıyorsunuz? Siz bizi 1930’larda yönetseydiniz, biz hepimiz birer kalıp sabun haline gelirdik sayenizde.

SIRTA VURULMUŞ HANÇER

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu: Şiddetle, sert müdahalelerle engellenmesi ve hatta ölümlerin olması, demokrasinin sırtına vurulmuş bir hançerdir.

Haberin Devamı

DERDİ 31 MART’IN İNTİKAMI

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Ögüt: Başbakan polisi ve halkı karşı karşıya getirebilmiştir. Derdi Topçu Kışlası’yla 31 Mart ayaklanmasının intikamıdır. 

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık: Güvenparkta, bir metreden gözüme gaz sıktılar. İkinci gazı sıktıktan sonra da 15 polis beni copladır. Dizimde ödem ve yırtılma var.

MECLİS’İ İŞGAL Mİ ETSİN

İçişleri Bakanı Muammer Güler: 28 Mayıs’tan bu yana süren 77 ilde 603’e yakın eylem yapıldı. 280 işyeri, 6 kamu binası, 103 polis otosu, 207 özel araç, bir konut, bir polis merkezi, 11 AK Parti hizmet binası, 70 milyonu aşan bu zararları da görmek lazım. Cumartesi ve pazar günü Kızılay için gerekli izin verilmişti. Ancak grupların Başbakanlığa, Meclis’e, AK Parti Genel Merkezi’ne, Başbakanlık Konutuna yönelen saldırılar karşısında polis güç kullanmak zorunda kaldı. Bırakalım yürüsün mü, Meclis’i işgal mi etsin?

SİZ DİKTATÖRSÜNÜZ, FAŞİSTSİNİZ

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: İstiklal Caddesi’nde dolaşırken kameraların hepsi kapalıydı. Bana silah çekildiği zaman o delilleri kararttınız siz. Halka çapulcu diyorsunuz, ben de o çapulculardan birisiyim. Siz zalimsiniz, siz diktatörsünüz, siz faşistsiniz, siz Amerika’nın uşağısınız. Diktatörlüğünüze son vereceğiz.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın: Bir zalim arıyorsanız geçmişinize bakın. Ülkeyi kaosa götürmek sizin en büyük temenniniz. ‘Birkaç ölü çıksa da rant elde etsek’ diyorsunuz.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi: Başbakan bir güç zehirlenmesine uğramıştır. Kadıköy vapurundan inenlerin kılık kıyafetlerinde bir problem mi var? Nesine tahammül ediyorsunuz?

AK Parti’li Aydın: 10 buçuk sene önce kılık kıyafete müdahale eden, biz miydik, sizin zihniyetiniz miydi? İkna odalarını biz ortadan kaldırdık.” ANKARA

77 ilde 1 milyon eylemci

2 Haziran Pazar günü Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eyleme katılanları, “Çapulçu” olarak nitelemesinin ardından Türkiye genelindeki protestoların ikiye katlandığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, 2 Haziran’da yaptığı açıklamada, “28 Mayıs’tan bugüne kadar 67 ilde 235 eylem ve etkinlik yapıldı” bilgisini vermişti. Aynı günün akşamı Başbakan’ın “Çapulcu” nitelemesi geldi. Güler, dün Meclis’te yaptığı açıklamada ise sayının 77 ilde 603 eyleme ulaştığını söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü kaynakları ise ülke genelinde eylemlere katılanların sayısının 1 milyona yaklaştığı bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Ankara hediyesi

CHP Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka, Gezi Parkı olaylarında polisin kullandığı gaz bombası kapsüllerinden birini vazo yaptı. Nazlıaka, çiçek de koyduğu vazoyu Genel Kurul’da İçişleri Bakanı Muammer Güler’e verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!