Ömer Çelik'ten Gezi Parkı tweetleri

Güncelleme Tarihi:

Ömer Çelikten Gezi Parkı tweetleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2013 11:31

Kültür Bakanı Ömer Çelik, Twitter'da Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Ömer Çelik, şunları yazdı:
''Kuşkusuz vatandaslarımızın hakkı olan toplantı, miting, gösteri, protesto yoluyla iletilecek her mesaj iletildi şimdiye kadar
Mesajlar duyuldu, not edildi, değerlendiriliyor. Normal vatandaşlarımızın bu hakları kullanması doğaldır. Şu ana kadar herşey ifade edildi.
Fakat eylemlere kışkırtıcılar sızıyor yoğun biçimde. Vatandaşlarımızın demokratik gösterisine, şiddet bulaştırıyorlar
Vatandaşlarımızın kendilerini ifade etmek için yaptığı gösteri ve mitinglerini çerçevesinden çıkaran grupların tahribatı artıyor.
Demokratik gösteri ve miting hakkını kullanam vatandaşlarımızın toplantılarını başka gruplar istismar ediyor.
Türkiye açısından fevkalade kötü bir görüntü çıkıyor. Ve toplumsal barışımızı zedelemek isteyenlere firsat doğuyor.
Artik miting ve gösterileri, başka gruplar tehlikeli zeminlere çekmeye başladı. Toplumsal barışı tehdit eden gelişmelere hep beraber set çekmemiz gerekiyor. Demokratik ifade haklarını kullanan vatandaşlarımızın toplantılarını bazı kışkırtıcı gruplar anti-demokratik gelişmelere zemin hazırlamak için kullanmaya başladı. Tek bir Turkiye var. Hepimizin biricik Türkiye'si. Hep beraber yeni iletişim yolları, yeni diyalog kanalları üretmeliyiz. Demokratik mekanizmaları, anti-demokratik ortam oluşturmak için kullanmaya çalışın ve büyük vatandaş kitlesinin sivil eylemlerini, güdümlü şiddetin zemini yapmaya çalışanlara set çekmek, demokrasiyi sahiplenmek, toplumsal barışı sahiplenmek için elzem hale gelmiştir. Taksim'de toplanan vatandaşlarımız da, hepimiz de, hep beraber tek bir Türkiye'nin unsurlarıyiz. Tek Türkiye'nin ortak unsurları olmamızı, kardeşliğimizi şiddet yoluyla sabote etmeye çalışanlara Türkiyemiz adına geçit vermemeliyiz. Türkiye demokratik  ifade yollarının açık olduğu bir ülke. Açık bir toplum düzeni var. Bunlar en büyük zenginligimiz. Bu zenginliğimiz zedeleyecek gelişmeler
ortaya çıkmamalı. Türkiye'nin büyük tarihi tecrübesi yeni iletişim yolları bulmaya, şiddete asla prim vermeyen irade üretmeye muktedirdir.
Bugün ortaya çıkan tartışmalar ve anlaşmazlıklar bile demokrasi sayesinde anlamlıdır. Demokrasiyi zedeleyecek noktaya vardırılmamalıdır.
Tek Türkiye'nin büyük çatısı altında hepimiz bir anlam ifade ediyoruz.''

Haberin Devamı

Ömer Çelikten Gezi Parkı tweetleri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!