Gezi Parkı'ndaki yıkıma sosyal medyadan da tepki var

Güncelleme Tarihi:

Gezi Parkındaki yıkıma sosyal medyadan da tepki var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2013 15:32

İstanbul'da Topçu Kışlası'nın yapılması planlanan Gezi Parkı'na dün gece yarısı kepçelerle girilmesi ile başlanan gerginlik devam ediyor. Yıkım sosyal medyada da geniş yer tuttu. Günün en eğlenceli tepkisi ise Liberal Demokrat Parti (LDP) Lideri Cem Toker'den geldi. İşte sosyal medyada yıkıma karşı tepkiler:

Haberin Devamı

Sırrı Süreyya Önder: Gezi Parkı'ndaki yıkımı kepçenin önünde durarak durdurduk. Herkes gelirse yıkamazlar. Özel şirket elemanlarınıza zabıta yeleği giydirmişler. Neo liberal sistemin özeti budur.

Ahmet Hakan: Canımız biber gazı çekti... Gezi Parkı'nda eylem varmış, gidelim bari...

LDP Lideri Cem Toker: Gezi Parkı, Taksim Meydanı, Beşiktaş İskelesi...40 yıllık liberalim böyle talan görmedim...

Rahşan Gülşan: Kesilen Gezi Parkı ağaçlarının acısını nesiller boyu unutmamız mümkün olmayacak. Hele bazıları betonun yenilip solunamayacağını fark edince! Sadece ağaçlar olsa iyi, mesela geçenlerde yıkılan Henri Prost'un Gezi Parkı için çizdiği 70 yıllık yaya köprüsü de asla geri gelmeyecek...

Mehveş Evin: Hepimiz ağlıyoruz #gezideağacnobeti çünkü yıkıyorlar. Oturduğunuz yerden tweet atmayın. Koruyacaksanız yeriniz burası #GeziParkıİçinTaksime.

Haberin Devamı

Barbaros Şansal: ACİL PAYLAŞ! Taksim ve civarı sağduyulu yurttaşlara; Doğru GEZİ Parkı'na. İş makineleri ve kepçeler Divan Oteli yönünden parkı katlediyor.

Arda Türkmen: Yaşı 35 ve üzeri olan her İstanbullu'nun mutlaka #geziparkı'nda unutamayacağı bir günü, bir anı vardır. AVMsiz şehir olur ama parksız şehir olmaz.

Harun Tekin: Teker teker her bir medeniyet kaybına direnmek, AVM manyaklığına ve doğa katliamlarına karşı kenti ve hayatı savunmak İstanbul'a borcumuz.

Ahmet Ümit: #GeziParkıİçinTaksime sadece o güzelim çınarları korumak için değil, çocuklarımızın hayatını korumak için.

Koray Çalışkan: Fethin yıldönümünde park yıkığ, ağacını AVM için kesenlere en anlamlı yanıtı AK Partili sosyal demokrat @ErtugrulGunay verdi. Bravo...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!