Önce polislerin üzerine sürdü sonra bariyerlere çaptı

Güncelleme Tarihi:

Önce polislerin üzerine sürdü sonra bariyerlere çaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2013 00:00

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Hollanda’dan getirilen ecstasylerin Haramidere’de bir alışveriş merkezinin teslimatı sırasında operasyon düzenledi. Polisleri görünce kaçamaya çalışırken kaza yapan sürücü yakalanırken bagajdaki valizde 60 bin ecstasy ele geçti.

Haberin Devamı

Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Hollanda’dan İstanbul’a gelen K.E.’nin valizinde uyuşturucu- uyarıcı ecstasy hapları olduğunu belirledi. Havalimanından çıkışından itibaren takip alınan K.E.’nin buluşacağı dağıtıcının tesbiti için fiziki ve teknik takip yapıldı. K.E.’nin Haramidere’de A.G. ile buluşacağı belirlendi. Buluşma yerinin bir alışveriş merkezinin önü olduğunu belirleyen ekipler, operasyon için çevrede önlem aldı. Gece saat 02.00 sıralarına yanındaki valizle buluşma noktasına gelen K.E.’nin yanına bir süre sonra bir otomobil yanaştı. K.E., valizi otomobilin bagajına bırakırken, operasyona başlandı.

Yan yolda duraklayan otomobil sürücüsünü etkisiz hale getirmek için 2 polis, karşı yönlerden araca doğru koşarken, ekip otosuyla da şüphelinin bulunduğu otomobilin önü ve arkası kesilmeye çalışıldı. Kaçmaya çalışan K.E. ise kıskıvrak yakalandı.

OTOMOBİLİ POLİSLERİN ÜZERİNE SÜRDÜ

Haberin Devamı

Uyuşturucu hap dolu valizin bulunduğu otomobilin sürücüsü ise polisi fark edince, aracı geriye doğru ekiplerin üzerine sürerek kaçmaya çalıştı. Şüpheli geri giderken aniden el frenini çekerek otomobili kendi etrafında dönen otomobille, trafik akışına ters istikamette kaçmaya çalıştı. Ancak kontrolden çıkan otomobil bariyere çarptı. Kaza sonucu ön lastiği patlayan otomobilin çevresi ekip araçlarıyla sarıldı. Otomobili kullanan A.G. de gözaltına alındı. Otomobildeki valizin içinde 60 bin adet ekstasy hap ele geçirildi.

Şüphelinin gözaltına alınma anları güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, bir kişinin elindeki valizle E-5 Haramidere mevkii yan yolda elinde valizle beklediği görülüyor. Daha sonra olay yerindeki polis aracı görülüyor. Ardından ise 2 polisin buluşma için otomobilin durmasıyla koştukları görülüyor. Ardından kaçmaya çalışan fakat kaza yaptığı için kaçamayan sürücünün gözaltına alınması yer alıyor. Uyuşturucunun valizden çıkarılma anları da polis kameralarına yansıyor.

TARİHİ ESER BEKLİYORDUM

Gözaltına alınan A.G.’nin valizde uyuşturucu bulunduğunu bilmediğini, Hollanda’dan tarihi eser beklediğini söyledi. Valizi Hollanda’dan getiren K.E.’nin ise valizin içinde ne olduğunu bilmediğini sadece A.G.’ye vermesi için kendisine teslim edildiğini söylediği belirtildi. Valizde çıkan elbiselerin K.E.’ye uymadığı valizin anahtarının da şüphelinin üzerinde bulunmadığı bildirildi.

Gözaltına alınan A.G.’nin 6 ayrı suçtan kaydının bulunduğu öğrenildi. Şüpheli hakkında silah kanuna muhalefet suçundan da kesilmiş 6 aylık cezası nedeniyle yakalama kararının bulunduğu öğrenildi. Emniyette yapılan işlemlerin ardından de Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!