Denizler anıldı

Güncelleme Tarihi:

Denizler anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2013 13:46

DENİZ Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 41’inci yıldönümünde Dolmabahçe Meydanı’nda düzenlenen törenle anıldı. Anma için meydana gelen gruplara izin vermeyen güvenlik güçleri meydanın giriş kapılarını kapattı. Daha sonra grup yetkilileriyle görüşen emniyet güçleri kapıları açarak kutlamaya izin verdi.

Haberin Devamı

Gümüşsuyu’nda toplanan 68’liler Birliği Vakfı üyeleri slogan ve marşlar eşliğinde yürüyerek Dolmabahçe’ye geldi. Burada CHP ve İşçi Partilerle birleşen grup üyeleri kapıların kapatılması üzerine bir süre meydan girişinde bekledi. Daha sonra meydana giren grup üyelerinin yerleşimi uzun sürünce CUMOK yetkilisi Namık Kemal Boya, “Sizlerin bu halini görünce ülkede niye devrim olmuyor anlıyorum” dedi. Gruptakilerin meydanda yerlerini almalarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

TÖRENDEN KARELER

Deniz gezmiş ve arkadaşlarının fotoğraflarını taşıyan katılımcılar, “Kahrolsun ABD emperyalizmi”, “ Yaşasın Devrim ve Sosyalizm”,  “Atatürk’ten Deniz’e tam bağımsız Türkiye” sloganları attılar.  Katılımcılar denize de idam edilenlerin anısına karanfil fırlattılar.

Haberin Devamı

DENİZ İSMİNİ KOYMAKLA OLMUYOR

68’liler Birliği Yönetim Kurulunun meydanda okunan bildirisinde Dolmabahçe Meydanı’nın devrimciler için bir simge olduğu belirtildi. Çocuklara, Deniz, Özgür Mahir isimlerinin konulmasının mücadele için yetmediğinin belirtildiği açıklamada şunlar söylendi: “Bugün de içinde yaşadığımız sömüsü düzenine, ülkeyi Ortaçağ karanlığına çekmek isteyen irtica odaklarına karşı ilan ediyoruz. Nasıl ki geçmişte ABD 6’ncı Filosu’nu denize döktüysek, bugün de ABD’ye Orta Doğu’yu mezar edeceğimizi vazgeçilmez görev olarak açıklıyoruz.  Çünkü, Şilili ozan Pablo Neruda’nın dizelerinde olduğu gibi, ’Halkız biz, yeniden doğarız ölümlerden.’”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!