İzmir'den Taksim'e ıslık ve alkışlı destek

Güncelleme Tarihi:

İzmirden Taksime ıslık ve alkışlı destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2013 13:34

İzmir'de 1 Mayıs ilk kez iki farklı alanda kutlanıyor. Sendikalar Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda toplanırken; İP, Cumhuriyet için Güçbirliği Platformu ve Tabip Odası çözüm süreci ve kutlamalarda İstiklal Marşı okunmayacak gerekçesiyle Bornova Meydanı’nda alternatif kutlama yaptı. İzmir'de İstanbul'da yaşanan olaylar nedeniyle şenlikler ve Suavi konseri iptal edildi. Suavi şarkılar yerine marş söyledi.

Haberin Devamı

Ancak asıl kutlama Gündoğdu Meydanı'nda. Gündoğdu Meydanı'na sendikaların girişleri 4 noktadan polis kontrolünde açıldı.12.00'dan itibaren meydan dolmaya başladı. Kalabalığın git gide büyüdüğü Gündoğdu Meydanı'ndan sık sık Taksim'e ıslık ve alkışlarla  destek verildi.

İZMİR'DE 1 MAYIS / FOTO GALERİ 

Anonslarla İstanbul'dan son durum kalabalığa duyuruldu. İlçe belediye başkanlarının yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da meydana girdi. Öte yandan günlerdir konuşulan ve törenlere tepkiye neden olan İstiklal Marşı okunmayacak iddiaları da kapanmış oldu. Mitingin başında saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Kalabalıktan sık sık AK Parti hükümeti aleyhine sloganlar ve "Her yer Taksim her yer direniş" sesleri yükseldi.

Haberin Devamı

Olaysız geçen gösteriler sona erdi.  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!