Meteorolojiden uyarı

Güncelleme Tarihi:

Meteorolojiden uyarı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2013 17:49

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara'da sağanak yağış, Ege'de poyraz fırtınası ve Güneydoğu için de kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarından alınan verilere göre; Ankara'da bugün 17:30-23:30 saatleri arasında yerel olarak kuvvetli (10-30 mm/saat) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışın beklendiğini açıkladı.

Meydana gelebilecek olumsuzluklara (su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteorolojiden kıyı Ege için fırtına uyarısı

Kıyı Ege'de poyraz fırtınası beklendiği  belirtilerek, vatandaşlara tedbirli olmaları uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ege Denizi'nde  etkili olan poyraz fırtınasının gece saatlerinden itibaren İzmir, Aydın,  Çanakkale il geneli ile Manisa ve Balıkesir'in doğusunda etkili olmasının tahmin  edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Fırtınanın, 17 Nisan Çarşamba günü öğle saatlerine kadar devam edeceği,  hızının kıyı şeridinde saatte 60-75 kilometre, diğer kesimlerde ise saatte 50-65  kilometre şiddetine ulaşabileceği kaydedilen açıklamada, vatandaşların,  yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Meteorolojiden Güneydoğu için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, Güneydoğu Anadolu Bölgesi  için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

15. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bölge illerinde akşam  saatlerinde başlayacak yağmurun, yarın Diyarbakır, Şırnak, Siirt ve Batman'da  kuvvetli yağışa dönüşeceği belirtilerek, vatandaşların sel baskını, yerel dolu  yağışı, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi durumlara karşı dikkatli olmaları  istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!