Cinci şeyh Porsche’li çıktı

Güncelleme Tarihi:

Cinci şeyh Porsche’li çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2013 00:00

Hatay İskenderun’da eski bir vekil ile işadamlarının “cin” korkusuyla yaklaşık 5 milyon lira dolandırılması olayında sahte Suriyeli Şeyh olarak tanıtılan şüpheli A.K., Porsche süren, 2 otobüs hattı olan Türk esnaf çıktı.

Haberin Devamı

Mağdurların, villalarının bahçelerinde 12 küp altın olduğu, cinler tarafından korunduğu, cinlerin kovulması için Suriye’den menşei belirsiz “bahur” ve “kutsal gasil” maddeleri gerektiği yalanıyla dolandırılırken, A.K. mizansen olarak her defasında cinler tarafından öldürülüp yeniden dirilmiş. Sahte Suriyeli şeyh ve iki organizatör daha önce de dini duyguları istismar yoluyla dolandırıcılıktan fişlenmiş. CHP’li eski vekil de çeteye 1.5 milyon dolar kaptırdı. Villaya getirilen vekile yapılan mizansende sahte Suriyeli şeyh tekbirler getirerek yere yığılıyor. N.A., Suriyeli hocanın cinler tarafından öldürüldüğünü söylüyor. Ertesi gün eski vekile şeyhi bahçeye gömdükleri söyleniyor.

5 milyon lira aldılar 

İskenderun’da insanların dini inançları üzerinden faaliyet göstererek çok sayıda kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişiden 14’ü adliyeye sevk edildi. Polis, mağdurların yaklaşık 5 milyon lira dolandırıldığı tespitini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!