23 Nisan mesajları

Güncelleme Tarihi:

23 Nisan mesajları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2004 15:07

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor. Başkent Ankara’daki törenler Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer: Türkiye'nin, Cumhuriyet'le birlikte demokrasi, çağdaşlaşma ve aydınlanma yolunu seçtiğini, geride kalan 81 yılda bu amaç   doğrultusunda büyük atılımlar gerçekleştirdiğini belirterek, ''23 Nisan'ın taşıdığı simgesel değer ve anlamlara sahip çıkmalı, meclisimizi ve cumhuriyetimizi kuranların ülkülerini yaşama geçirmek için var gücümüzle çalışmalıyız'' dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler: Bugün TBMM'nin kuruluşunun 84. yıldönümünün de kutlandığını hatırlatarak, meclisin kurulmasında emeği geçen, başta Atatürk ve arkadaşlarını saygıyla andıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik: Anıtkabir özel defterini de imzalayan Çelik, deftere şunları yazdı: ''Büyük Atatürk, Önderliğinizde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bugün 84 yaşında. Aslında Cumhuriyetimizin fiili kuruluş günü olan 23 Nisan'ı coşkuyla ve gururla kutluyoruz.

Devlet Bakanı Güldal Akşit: SHÇEK'in dışa açılarak yanlışlarının eleştirilmesini savunduğunu belirterek, bunun için Sosyal Hizmetler Şurası'nı topladıklarını bildirdi. Güldal Akşit, Yüzüncü Yıl Kültür Merkezi'nde Ankara İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenine katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal: ''TBMM'nin 84. yılı kıvançla kutlanırken, KKTC'nin egemenliği ile bağımsızlığı oylanıyor ve KKTC'deki Türkler'inüzerine oyunlar oynanıyor'' dedi.

DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit: Tüm çocukların laik, demokratik bir ortamda huzur içinde yetişmeleri temennisinde bulundu.   Ecevit, ''Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile aziz yurttaşlarımızı ve Kıbrıslı kardeşlerimizi kutlarım." dedi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel: Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne beş nesil geçtiğini belirterek, ''Cumhuriyetin kuşaklarından şüphelenmeye kimsenin hakkı yok'' dedi.

1. Hava Kuvveti Komutanı KorgeneralHasan Aksay: ''Bu ülke ne çektiyse, toplumu ahlaksızlığa iten, banka hortumlayan ve parti menfaatlerini ön planda tutan insanlardan çekti''dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz: Tüm çocukların bayramını kutlayarak, barış ve mutluluk içinde bir dünyayı gerçekleştirmek üzere çocuklara her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.


Türkiye Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, 23 Nisan'ın, Atatürk'ün ne kadar büyük bir lider olduğunu da gösterdiğini söyledi.

TİSK Başkanı Baydur: Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Refik Baydur, bugün demokrasi dersi vermek isteyen ''bazı dostların'', Atatürk'ün 84 yıl önce attığı temeli görmezden geldiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

 

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu: ''Çocuklarını kendi milli ve manevi kimliğine uygun olarak yetiştiremeyen milletler, asla hür ve bağımsız olamazlar'' dedi.

 

Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın: Türk ulusunun zaman zaman birtakım badireler atlattığını, bunların en büyüğünün de I. Dünya Savaşı sonrasında içine düştüğü tutsaklık olduğunu ifade etti.

İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu: Türk milletinin ve çocukların Atatürk'e minnettar olduğunu belirterek, ''Ülkemizin en değerli varlıkları ve geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı okutmak, en kutsal ve en önemli görevimizdir'' dedi.

 

Haberin Devamı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan: “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada çocukların sahip olduğu tek bayram. Bu bayrama sahip çıkmanın herkesin görevidir.” Dedi.

 

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı: “Türkiye'de suça karışan çocuklara sahip çıkılmalıdır. Devletin bu çocuklara sahip çıkması ve bunların suça karışmasını önleyici program ve projeler üretmesi gerekir.” Dedi.

 

Emeğin Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel: 84 yıl önce emperyalist güçlere karşı mücadele eden halkımız, gerçek iradesini temsil edenin TBMM olduğunu ilan etmiştir''dedi.   

DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: "Geleceğimiz olan çocukların yapay törenlere değil, sağlıklı bir eğitim alacakları güvenli bir geleceğe ihtiyaçları var'' dedi.

 

Kocaeli Valisi Erdal Ata: ''UluÖnderimiz'in, yüce meclisimizin açıldığı bu günü çocuklara bayram olarak hediye edişi, onlara duyduğu güvenin ifadesidir'' dedi.

 

Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan: ''23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı,'365 Gün Milli Egemenlik' ve '365 Gün Milli Eğitim' olarak ilan ediyoruz'' dedi.

Haberin Devamı

 

Kızılay Sivas Şubesi: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde kent merkezi ve ilçelerde bin ilköğretim okulu öğrencisine giyecek yardımında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!