23 ilde yolsuzluk operasyonu: 31 tutuklu

Güncelleme Tarihi:

23 ilde yolsuzluk operasyonu: 31 tutuklu
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2007 13:09

SİNOP merkezli 11 il ve 12 ilçede eş zamanlı yapılan sağlık yolsuzluğuyla ilgili operasyonda gözaltına alınan 54 kişiden 31'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 23 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sinop Başsavcısı Sadettin Arslan, yolsuzluğun boyutlarının 500 milyon YTL'nin üzerinde olduğunu ve tutuklanan sanıkların mal varlıklarına el konulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sinop, Ankara, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Amasya, Tokat, Ordu, Trabzon, Kırıkkale ve Kocaeli'de, polis ve jandarmanın ‘Gündoğusu’ adıyla düzenlediği operasyonda, sağlık yolsuzluğuna karıştıkları iddiasıyla geçen hafta içinde gözaltına alınan ve aralarında AKP Sinop eski İl Başkanı Dursun Demirel, Sinop eski Sağlık İl Müdürü Ali Utkan Taşdemir, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Gürel Atalay, Başhekim Yardımcısı Dr. Tutku Tanyel, doktorlar, hastane müdürleri, medikal şirket sahipleri işadamları, 1 polis memuru ve bazı kamu görevlilerinin bulunduğu 54 kişiden 31'i, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. Mahkeme heyeti, 23 kişinin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Sadettin Arslan, düzenlediği basın toplantısında, olayla ilgili 14 klasörden oluşan 500 sayfalık iddianame fezlekeleri hazırlandığını bildirdi. Başsavcı Arslan, zanlıların ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, tehdit, görevini kötüye kullanmak, suçluyu kayırmak ve rüşvet’ suçlarından yargılanacağını açıkladı. Başsavcı Arslan, olayın yaklaşık 6 ay süren bir takip sonunda ortaya çıkarıldığını, rakamsal boyutunun da 500 milyon YTL'nin üzerinde olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

Zanlıların Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'nun 250'inci Maddesi'ndeki suç kapsamında olduğu için Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacağını da belirten Başsavcı Arslan, tutuklu sanıkların mal varlıklarına da el konulduğunu açıkladı. Soruşturmanın devam ettiğini de anlatan Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Sadettin Arslan, sağlıkta kullanılan medikal aletlerin oldukca pahalı olduğunu, söz konusu araştırmada zanlıların yapılan pazarlık veya ihalede malın kötüsünün yüksek fiyattan verildiğinin de anlaşıldığını vurguladı ve “Bizim hareket noktamız bu oldu” dedi. Sağlık yolsuzluğu ile ilgili tutuklanan ve mal varlıklarına el konular kişiler şunlar:

Dursun Demirel, Ali Utkan Taşdemir, Gürel Atalay, Tutku Tanyel, Mustafa İstanbullu, Şükrü İstanbullu, Bayram Korkan, Hasan Gür, Birhan Yalçın, Süreyya Ergin, Yakup Dinç, Ethem Ergün, Alper Demirci, Ahmet Güner, Adnan Ünal, Selma Akdoğan, Kadriye İstanbullu, Ragıp Akfırat, Hüseyin Dönmez, Kamil Ünal, Esat Turhan, Mustafa Güner, Tanju Kaçar, Cihangir Tuncay, Ali Öztürk, Alper Havuk, Mehmet Öztürk, Aydın Çon, Öner Heper, Muammer Demir ve Hasan Alptekin Karaman.

Haberin Devamı

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalanlar:

Celal Balakar, Ümit Gündüz, Yakup Kaya, Mehmet Erdem, Süleyman Buldanlıoğlu, Ertuğrul Kesemen, Ahmet Hilmi Uzer, Musa Özkan, Osman Öztürk, Selami Somuncu, Zafer Haskırış, Fevzi Yılmaz, Ferda Punar, Tuna Eraslan, Ali İhsan Tuluk, Hamza Buzluk, Fadime Cihan, İdris Demir, Nazar Hamdi, Ömer Şen, Ali İhsan Çeken, Saadet Çavuşoğlu ve Sibel Yalçın.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!