Silivri’ye 41 ilden 410 otobüs

Güncelleme Tarihi:

Silivri’ye 41 ilden 410 otobüs
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2013 00:00

CHP milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de yargılandığı Ergenekon davası 8 Nisan’da (yarın) Silivri’de görülecek.

Haberin Devamı

İşçi Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) başta olmak üzere onlarca sivil toplum kuruluşu Silivri’de buluşma çağrısı yaptı. İP, 41 ilden 410 otobüsle Silivri’ye gelecek. Sadece İzmir’den 105 otobüs kalkacak. İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, “Davullarla zurnalarla orada olacağız. Ergenekon’dan çıkışın başlangıcını bayram havasında kutlayacağız” dedi. Yaklaşık 4.5 yıldır devam eden Ergenekon davasında, savcılarının davaya ilişkin görüşlerini açıklaması ile sona yaklaşıldı. Silivri Cezaevi’nin yanındaki duruşma salonunda 8 Nisan’da görülecek davanın ilk oturumunda birinci Ergenekon iddianamesinden başlanılarak iddianame sırasına göre sanıklar son savunmaları yapmaya başlayacak. İP, CHP milletvekilleri ve sivil toplum örgütleri ile bazı sanatçılar da davullarla zurnalarla 8 Nisan’da Silivri’ye gelerek halay çekerek sanıklara destek verecek.

OTOBÜSLERİN TAMAMI DOLDU

Haberin Devamı

“Ergenekon’dan çıkıyoruz, 8 Nisan’da Silivri’ye gidiyoruz” sloganı ile çağrı yapan İP, 41 ilden kiraladığı otobüslerle vatandaşları Silivri’ye götürecek. Partililerin verdiği bilgiye göre, kiralanan 410 otobüsün tamamı şimdiden doldu. İP’lilerin yanı sıra CHP milletvekilleri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve sanatçılar 8 Nisan’da Silivri’de olacak. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) de üniversitelerde standtlar kurarak öğrencileri destek için Silivri’ye çağırdı. Sanatçılar Halit Akçatepe, Tarık Akan, Atilla Atasoy, Edip Akbayram ve Özge Özberk destek mesajı yayınladı. Maaşlarını alamadıkları için eylem yapan BMC işçileri de Silivri’ye gideceklerini açıkladı.

JANDARMA YOLU KAPATACAK

Yüzlerce otobüs ve binlerce kişinin Silivri Cezaevi’ne gelecek olması Jandarma’yı da alarma geçirdi. TEM -  D-100 Bağlantı Yolu’ndan Silivri Cezaevi’ne giriş bir gün öncesinden bariyerlerle kapatılacak. Otobüslerin cezaevi yoluna girmesine izin verilmeyecek. Bariyerler cezaevine yaklaştıkça kademeli olarak arttırılacak. Mahkeme salonunun nizamiye kapısında robokop kıyafetli askerler bulunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!