En az destek Ege’den

Güncelleme Tarihi:

En az destek Ege’den
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2013 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, ilk kez çözüm sürecinin “haritasını” çıkardı. Başbakan, milletvekilleriyle paylaştığı araştırmaya göre, en az destek Ege, en yüksek destek ise Güneydoğu Anadolu’dan. Erdoğan, İstanbul hariç Marmara Bölgesi’ndeki illerin vekilleriyle kahvaltıda biraraya geldi.

Haberin Devamı

Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

TRAKYA’YA GİDİYORUM

“Anket sonuçlarına göre, sürece en az destek Ege bölgesinden geliyor. O nedenle bu bölgeye çok önem vereceğiz. Bu hafta sonundan başlamak üzere tüm teşkilalatımız, bazı bakanlar ve parti yöneticilerimiz il il ziyaret edip, süreci anlatacak. Ben de önümüzdeki günlerde Trakya bölgesine gideceğim üç gün boyunca orada kalıp il ve ilçeleri dolaşacağım. Araştırmalara göre, Ege Bölgesi’nde sürece evet diyenler 43.5, hayır diyenler 49.5. Karadeniz Bölgesinde evet 43, hayır diyenler 43, fikri olmadığını söyleyenler yüzde 14. İç Anadolu Bölgesinde, evet 59 hayır 34, Marmara Bölgesinde, evet 59, hayır 35. Doğu Anadolu Bölgesinde, evet 77, hayır 16. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, evet 81, hayır 11. Akdeniz Bölgesinde, evet 49, hayır 41. Çok hassas bir süreçten geçiyoruz. Sürecin başarı olması için elimizden geleni yapıyoruz. Muhalefetin istismarı kamuoyu nezdinde rağbet bulmuyor. Hedefimiz çözüm sürecini doğru anlatmak ve bu doğrunun etrafında birlik olmaktır.

Haberin Devamı

AKİL İNSANLARA DAYATMAMIZ YOK

Akil insanlara yönelik bazı köşe yazarları ve muhalefetten itiraz geliyor. Bunlara karşı bir kampanya başlatmış görünüyorlar. Biz bu konuda savunmaya girmeyeceğiz. Onlara güveniyoruz. Bizim onlarla bir organik bağımız yok. Farklı kesimlerden insanlar var. Tek ortak paydamız, terörün bitmesi, akan kanın ve gözyaşının dinmesi. Bu arkadaşlarımıza bir görüş dayatmamız söz konusu olamaz. Onlar kendi çalışmalarını yapacak. CHP ve MHP kendi çaplarında elbette sürece olumsuz yaklaşacaklar. Zaten onların ülkenin hayrına bir rüya görmesi de mümkün değildir.”

İlk heyet Karadeniz’e

Bazı bakanlar ve AK Parti genel başkan yardımcılarından oluşan ilk heyet bugün Karadeniz bölgesine gidecek ve 14 Nisan’a kadar bölgede yoğun bir bilgilendirme çalışması yapacak.  Yerel gazetelere röportajlar verecek ve yerel televizyonlarda programlara katılacak heyet üyeleri, açık veya kapalı salon toplantıları yapacak. Çarşı, pazar gezilerek esnafla çözüm süreci paylaşılacak. Benzer bir zamanlama ile oluşturulan başka bir heyette Ege Bölgesi’ne giderek, kararsızların oyunu süreç lehine değiştirmeye çalışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!