Yeniden hastanede

Güncelleme Tarihi:

Yeniden hastanede
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2013 09:44

Geçirdiği kalp ameliyatı nedeniyle serbest kalan ve kısa süre önce taburcu olan eski Genelkurmay İkinci Başkanı emekli orgeneral Ergin Saygun ateşlenmesi üzerine yeniden hastaneye kaldırıldı. Saygun’un hastaneye kaldırıldığını kızı Ece Saygun, Twitter üzerinden duyurdu.

Haberin Devamı

Önceki gece ateşlenen Saygun, enfeksiyon riski nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Burada tedavi altına alınan Saygun'a bazı tetkiklerin yapıldığı öğrenildi.

“Balyoz Planı” davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Ergin Saygun, sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi görürken İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilmişti. Saygun, açık kalp ameliyatı nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tedavinin ardından 4 Mart'a taburcu edilmişti.

KIZI TWITTER'DAN DURUMUNU BİLDİRİYOR

Saygun’un hastaneye kaldırıldığını kızı Ece Saygun, Twitter üzerinden duyurdu. Ece Saygun, Twitter'daki hesabında şunları yazdı: 

Babam dünden beridir tekrar hastanede. Bir önceki gece titreme nöbeti ile ateşi çıktı.
Gece doktorumuz İhsan Hoca'yı aradık sabah hemen getirin dedi ve yatırdılar. Dün ateşi düşmüştü ama şimdi yine 38'e çıktı
Az sonra hortum ile yeni değiştirilen kalp kapakçığına bakıp sorun var mı yok mu görmeye çalışacaklar
Enfeksiyon şu anda basımıza gelebilecek en korkunç şey! 4. Ameliyat şansı yok... O kadar üzerine titredik neden böyle anlamıyorum
Enfeksiyon olmamasi için dua ediyorum!!! Yine midem bulanıyor! Allah yardımcımız olsun..En çok da onun. Test sonucunu yine yazarım. Dua edin!
Ateş bizim için çok önemli... Bütün herşey ateş ile başlamıştı ve virüs gidip kalbine yerleşmişti. sonrası malum.... DÜŞ ATEŞ DÜŞ!
Şimdi, kalp kontrolünden geldi. Hocalarımız durumu değerlendiriyor. Ateşin takip edilmesi lazım. Evde mi hastanede mi ona karar verecekler
Babamın vücudu artık çok halsiz ve hastanede kalması enfeksiyon nedeni ile riskli oluyor. Yollayın eve ben bakarım tosun paşama
Bir de hakikaten "Beni Türk Doktorlarına Emanet Ediniz"... birçok ülkede hastane gördüm ille de memleketim ille de doktorlarım!
Son durum: cok sukur kalbine atlayan bir virüs yok! Enfeksyon riski devam ediyor. Yatışımız yapıldı, bir süre buradayız.
En az Pazartesi'ne kadar buradayız. Enfeksiyon riski onemli. Damardan antibiyotik başladılar. Yakın takip edilecek. Hocalarımız hep basında

Haberin Devamı

Yeniden hastanede

Haberin Devamı


Yüksek ateş teşhisi üzerine dün sabah ameliyat olduğu Halkalı’daki Mehmet Arif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde getirilen Saygun’un pazartesi gününe kadar tedavi altında kalacağı öğrenildi. Ergin Saygun’un önceki gün ateşinin yükseldiğini söyleyen kızı Ece Saygun, “Pazar gecesi evdeyken bir anda ateşi çıktı. Ateşi 38,5 dereceye kadar çıkınca hocayı aradık. Bir ateş düşürücü verin sabah hemen getirin dedi. Dün de ateşi yine çıkmıştı. Durum böyle olunca hortumla kalbinde bir şey var mı diye baktılar. Çok şükür ki kalbinde herhangi bir şey yokmuş" dedi.

“ENFEKSİYON ÇOK RİSKLİ"
Babasın üç kez açık kalp ameliyatı olduğunu, dördüncü kez şansının olmayabileceğini söyleyen Ece Saygun, “Ama tabii enfeksiyon bizim için çok riskli. O nedenle şu anda yatışı yapıldı. En erken pazartesi gününe kadar burada kalacak. Enfeksiyon riskini çok yakın takip edecekler. Çok yoğun damardan antibiyotik vermeye başladılar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“BABAM AYNI AZİMLE YAŞAMA TUTUNUYOR"
Babasının iyileşeceğine inandığını belirten Ece Saygun, “Herkese çok selam söylüyor. Daha öncede söylemişti. Beni öldüremeyeceksiniz diye. Yine aynı azimle babam yaşama tutunuyor. Zor günler geçiriyor. Fiziksel olarak ta acı çekiyor ama dayanıyor. İnadına yaşayacağım diyor. Bu da bize umut veriyor “ dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!