Öcalan'ın açıklamasına tepkiler

Güncelleme Tarihi:

Öcalanın açıklamasına tepkiler
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 21, 2013 14:08

Öcalan'ın mesajının Diyarbakır'da okunmasının ardından MHP Grubu durum değrlendirmesi yapmak için toplandı. CHP ise Öcalan'ın mesajına karşı siyasi pozisyon almayacak. İçişleri Bakanı Muammer Güler de ''Dil barış dilidir ama uygulamayı görmek lazım'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb50a5f018fbb8f8b95676
PKK elebaşı Öcalan'ın Diyarbakır'daki nevruz kutlamasında okunan mesajına ana muhalefet partisi CHP'nin tepkisi sert oldu. CHP, PKK liderinin mesajına karşı siyasi pozisyon almayacak... Â

CHP kaynakları, Öcalan'ın "hapisteki bir mahkum, bir terör örgütünün lideri" olduğunu vurgulayarak, partinin Öcalan'ı değil, ancak iktidarı "muhatap alabileceğini" vurguladılar.

Nitekim, CHP'deki bu tavrı da CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Hürriyet'e yaptığı açıklamada somutlaştırdı. Tekin, ''Başbakan bir şey söylemeden yorum yapmayız'' dedi.

Tekin, "Merakla Sayın Erdoğan ve iktidar yetkililerinin ne düşündüklerini açıklamalarını bekliyorum. Bizim muhattabımız iktidardır. Recep Tayyip Erdoğan birşey söylemeden, yorum yapmayız" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

CHP'de Genel Merkez'e yakın kaynaklar da, "Öcalan'ın lafıyla siyasi pozisyon alınır mı? Başbakan, hükümet çıksın siyasetini açıklasın. Eğer Öcalan'ı muhattap alıyorsa onu da açıklasın. CHP, hükümete göre pozisyon alır" ifadesini kullandılar. 
 

/images/100/0x0/55eb50a5f018fbb8f8b95678
MHP  DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPIYOR

MHP Meclis grubu da, Öcalan'ın çağrısını değerlendirmek için toplandı. MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, değerlendirme sona erince düşüncelerini paylaşacaklarını söyledi.

BAKAN GÜLER: UYGULAMAYI GÖRMEK LAZIM

İçişleri Bakanı Muammer Güler de Öcalan'ın çağrısı üzerine ''Uygulamayı görmek lazım'' dedi.

ATALAY: HEDEFLERİMİZİ İÇEREN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da ''Hedeflerimizi içeren bir açıklama'' değerlendirmesinde bulundu.

BDP'LÄ° DEMÄ°RTAÅž: 21 MART 2013 HAYIRLI OLSUN

Öcalan'ın mesajının okunmasının ardından yüzbinlerce kişiye hitap eden BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:
''Biz BDP olarak gençlerin, kadınların, dostlarımızın ve bütün halkımızın desteğiyle bugün ortaya çıkan bu barış iradesinin arkasındayız. Sayın Öcalan’ın uzattığı bu dostluk elinin havada kalmaması için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. 21 Mart 2013 günü yıllardır barışa hasret bu topraklara hayırlı olsun diyorum.''

Haberin Devamı

İŞTE DİĞER SİYASİLERİN ÖCALAN'IN MESAJINA TEPKİLERİ:

TARÄ°H YENÄ°DEN YAZILIYOR
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Diyarbakır’dan Kürt sorununun nihai çözümü için Abdullah Öcalan’ın mesajının okunduğu Nevruz kutlaması ile ilgili duygularını sosyal paylaşım sitesi Twitter’den paylaştı. Mehmet Şimşek, mesajında önce Kürtçe nevruz kutlamasını yaparak, "Barış isteyen tüm kardeşlerimizin nevruz bayramı kutlu olsun. Silahlar susuyor, fikirler konuşuyor. İnşallan bu nevruz, yeni bir başlangıca, kardeşliğimizin pekişmesine vesile olacak. Tarihi yeniden yazıyoruz, buna tanıklık etmek ne güzel"dedi.

BARIÅž DOLUYDU
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu:
Barış dolu mesajlardı. Bir ulusun hapsolduğu bir coğrafyayı değil; barış, kardeşlik içinde eşitliği, demokratikleşmeyi öngören bir çözüm sundu. Gayet iyiydi. Bakalım artık muhalefet ne diyecek?



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!