AK Parti’ye saldırı

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’ye saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2013 00:00

Başkent dün gece eşzamanlı patlamalarla sarsıldı. Ankara’nın en sıkı korunan yerlerinden Adalet Bakanlığı’na iki el bombası atılırken, AK Parti Genel Merkezi’ne ise lav silahıyla saldırıldı. Bir saldırgan güvenlik kameralarınca kaydedildi. Danimarka'da bulunan Başbakan ilk açıklamasında, 'Ciddi bilgiler ve tespitler var, dönünce açıklayacağım' dedi. ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone de AK Parti Genel Merkezi'ne 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu. Bu arada polis, DHKP-C'li olduğu belirtilen saldırganın kimliğini saptadı. DHKP-C de saldırıyı üstlendiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı’na düzenlenen saldırılara ilişkin ilk kez açıklama yaptı.

Temaslarda bulunmak üzere Danimarka’da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kraliçe II. Margrethe’i ziyareti öncesi kaldığı otel çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, dün gece Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi’ne yapılan saldırılarla ilgili olarak, "Elimizde ciddi bilgiler, deliller var. Tespitlerimiz var. Dönünce gerekli açıklamayı yapacağım" açıklamasını yaptı.  

"ELİMİZDE ÇOK CİDDİ DELİLLER VAR"



BAŞBAKAN'A DANİMARKA'DA SIKI KORUMA / FOTO GALERİ


BOMBALI GECE

Haberin Devamı

Ankara’yı dün hareketlendiren patlamalar, saat 20.50’de meydana geldi. Adalet Bakanlığı’nın girişindeki otoparka ve ziyaretçi girişinin bulunduğu bölüme iki el bombası atıldı. Saldırıda, bir personelin eşi hafif yaralandı. Çevrede bulunan güvenlik kameralarından saldırganın erkek olduğu, iki bombayı attıktan sonra koşarak uzaklaştığı belirlendi.

ADALET BAKANLIĞI'NA EL BOMBALI SALDIRI / Foto Galeri

Adalet Bakanı Sadullah Ergin saldırılarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanlığı’na yapılan bombalı saldırıyla ilgili konuşan Bakan Ergin, Adalet Bakanlığı’nın otoparklar bölgesine 2 el bombası atıldığını, bir personel eşinin hafif yaralandığını, tedavisinin ayakta yapılarak taburcu edildiğini ifade etti. Bakan Ergin, AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırının lav silahıyla gerçekleştirildiğini belirtirken, "Genel merkezimize muhtemelen bir lav silahı ile mühimmat atımı yapılmıştır. Bir miktar maddi hasar söz konusu, onun dışında bir sıkıntı yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

ADALET BAKANLIĞI ÖNÜNDE PATLAMA / WEB TV

AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NE ROKETLİ SALDIRI

Olay sırasında çevrede bulunan 19 kişi, bilgilerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü. Aynı anda AK Parti Genel Merkezi’ne de saldırıldığı bilgisi geldi. Eşzamanlı saldırı üzerine bakanlığın ve genel merkezin etrafında güvenlik çemberi oluşturuldu. AK Parti’ye lav silahlı saldırıda, 8’inci kattaki Başbakan Tayyip Erdoğan’ın makamı ile altındaki toplantı odasının bulunduğu katların arası isabet aldı.

AK PARTİ BİNASINA SALDIRI / FOTO GALERİ

BAŞBAKAN DANİMARKA’DA ÖĞRENDİ

AK Parti’ye saldırı
BAYRAKLI KAMUFLAJ
Dün gece lav silahlı saldırıya uğrayan AK Parti Genel Merkezi’nde 7 ve 8’nci katlarda camları kırılan duvarı parçalanan hedef noktası asılan Türk bayrağı ile kapatıldı. Zaman zaman rüzgarın açtığı bayrağın altında ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü de gözlendi.
Rıza ÖZEL/ANKARA
Danimarka’da bulunan Başbakan Erdoğan, patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’den bilgi aldı. Erdoğan’a eşlik eden istihbarat yetkilileri, olay yeri fotoğraflarını gösterdiler. Erdoğan’a sunulan arasında DHKC’nin işaretlerinin bulunduğu bez de var.

Haberin Devamı

VURULAN YERE DEV TÜRK BAYRAĞIYLA KAMUFLAJ / Foto Galeri

HASAR GÖREN KISMA TÜRK BAYRAĞI ASILDI /WEB TV

Olay yerinde incelemelerde bulunan Bakan Ergin, “Türkiye’de ne zaman bir hamle dönemi başlasa, yeni bir atılım yapılsa bu tip provokatif eylemlerle karşılaştık. Yola çıkarken bunları öngörüyorduk. Doğru bildiğimiz istikamette, kararlılıkla yürüyeceğiz” dedi.

HÜSEYİN ÇELİK VE MUAMMER GÜLER'DEN AÇIKLAMA / WEB TV

BAKAN GÜLER: TESPİT VAR, GÖZALTI YOK

Parti genel merkezinde İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Hüseyin Çelik açıklamalarda bulundu. Güler, şunları söyledi: “200 metre ötedeki bir parkta ağaçlıklı bölümün içerisinde silahın ateşleme bölümleri, bir çanta ve bazı malzemeler bulunmuştur. Bunlar genel olarak demokrasi düşmanıdırlar. Tespit var gözaltı yok.”

Haberin Devamı

Bir gazetecinin, bazı internet sitelerinde ve televizyon kanallarında DHKP-C terör örgütünün AK Parti Genel Merkezi'ne bir bildiri bıraktığı yönünde ifadeler bulunduğunu belirterek, değerlendirmede bulunup bulunmayacağını sorması üzerine Güler, değerlendirmeye gerek olmadığını belirterek, böyle bir bildirinin bulunmadığını kaydetti.

Güler, saldırıdan sonra AK Parti Genel Merkezi'ne DHKP-C terör örgütü bayrağı bırakıldığı yönünde iddialar bulunduğunun ifade edilmesi üzerine, “Lav silahının ateşleyicisinin yanında bazı bez parçaları vardı, onları arkadaşlarımız şu anda inceliyorlar ama kesin olarak bir şey söylemem şu anda mümkün değil. Kesinleştirmeden bir tespitte bulunmak mümkün değil. Birçok terör örgütü var, bunlar birçok zamanda yanıltıcı olmak üzere

AK Parti’ye saldırı
BURADAN ATEŞ EDİLDİ
Saldırı sırasında lav silahının ateşlendiği parti genel merkezini karşıdan gören Söğütözü Sitesi yanındaki alanda ise televizyon ekipleri çekim yapmaya devam ediyor. Caddenin karşı noktasındaki yaklaşık 500 metre mesafedeki saldırı noktasından canlı yayınlar yapılıyor. Polis, güvenlik amacıyla dün ateş edilen bölgeyi abluka altına almıştı.
manipülasyon amacıyla belli eylemleri üstlenebilirler ama biz kesin olarak tespit ettiğimizde zaten gereğini yaparız. Merak etmesinler” diye konuştu.

Haberin Devamı

LAV SİLAHLI SALDIRGANIN KİMLİĞİ SAPTANDI

Başkentteki dün eş zamanlı saldırıların hemen ardından faillerin yakalanması için güvenlik güçleri alarma geçti. Söğütözü’ndeki Ak Parti Genel Merkezi’ne saat 20.50 yapılan saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliği, parktan atılan lav silahındaki parmak izinden saptandı. Adı gizli tutulan, daha önce katıldığı olaylar nedeniyle polisin yakından bildiği DHKP- C militanının yakalanmasının an meselesi olduğu belirtildi.

BAKAN GÜLER: GÖZALTI YOK

İçişleri Bakanı Muammer Güler de saldırılara ilişkin ciddi tespit ve bulgularının bulunduğunu, bunlar üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Emniyet teşkilatımız daha önce de bir çok olayı aydınlattı, bu olayı da en kısa zamanda aydınlatacaktır. DHKP-C'ye ait kuvvetli bir ihtimal var” dedi. Güler, saldırılarla ilgili gözaltı olmadığını bildirdi.

SALDIRIYI DHKP-C ÜSTLENDİ

Terör örgütü DHKP-C, AK Parti'ye yapılan saldırıyı üstlendiğini duyurdu.

AK Parti’ye saldırı

Lav silahlı saldırıda bomba yaklaşık bir metre daha yana isabet etseydi, patlama
Başbakan Erdoğan'ın makam odasında olacaktı.

ÇELİK: TÜRBÜLANSLAR BİZİ KORKUTAMAZ

Çelik de,  “Nereye saldırırlarsa saldırsınlar hesabını vereceklerdir. Türbülanslar bizi korkutamaz” dedi. Olaydan sonra AK Parti’ye dev bir Türk bayrağı asıldı.

AK PARTİ İZMİR İL BİNASI ÖNÜNDE GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Adalet Bakanlığı ve Ak Parti Genel Merkezi’ne Ankara’da düzenlenen saldırının ardından İzmir polisi harekete geçti. Olası olumsuz bir durumun yaşanmaması için Ak Parti’nin Bayraklı’da bulunan İzmir İl Başkanlığı binası önünde polis ekipleri beklemeye başladı. Olayların normal seyrine dönünceye değin ekiplerin bina çevresindeki güvenlik önlemlerinin devam edeceği öğrenildi.

İZMİR'DE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI / Foto Galeri

AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NE SALDIRI
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!