Üçüz nineler artık mutlu

Güncelleme Tarihi:

Üçüz nineler artık mutlu
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2013 00:00

Emine Erdoğan, evlerinin eski olmasından şikâyet eden 82 yaşındaki üçüz ninelere verdiği sözü tuttu. Üç sevimli nine 3.5 ayda bitirilen evlerine yerleşti.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ordu’nun Perşembe ilçesine bağlı Yazlık köyünde yaşayan 82 yaşındaki üçüz ninelerin en büyük hayalini gerçeğe çevirdi.

VALİ’DEN CEP TELEFONU İSTEDİLER

“Saba Tümer İle Bugün” adlı televizyon programının 20 Kasım 2012’deki  yayınına konuk olan Hayriye, Hacer ve Emriye Sarı, evlerinin eski olduğunu ve oturulamayacak durumda olduğundan yakınıp, kendilerine yeni bir ev yapılması isteğinde bulundu. O sırada programı izleyen Emine Erdoğan, telefonla programa bağlanıp, üçüz ninelere, yeni ev sözü verdi. Eski evleri yıkılarak aynı yere yapılan, yeni eşyalarla donatılmış ve daha sağlıklı bir eve kavuşan  üçüz ninelerin mutluluğu, pasta kesilerek kutlandı. Üçüz nineler, Orhan Düzgün’den hem manevi kızları Emine Erdoğan’ın kendilerine ulaşabilmesi hem de Huzurevi’ndeki arkadaşlarıyla görüşebilmek için cep telefonu istediler. Vali Düzgün de, bu teklif üzerine, kendilerine en kısa sürede telefon göndereceği sözünü verdi. Emine Erdoğan’a teşekkür eden üçüz nineler Hayriye, Hacer ve Emriye Sarı, “Köyümüzü ve evimizi çok özlemiştik. Yeni evimiz çok güzel olmuş. Çok mutlu olduk. Başbakanımızın eşi Emine Hanım bizleri annesi gibi sahiplendi. Hiç çocuğumuz yok diye üzülüyorduk ama şimdi bize sahip çıkan bir Emine Hanım kızımız var. Bizim hayalimizi gerçeğe çevirdi” dediler.

Haberin Devamı

ARKADAŞLARA VEDA

Üçüz nineler, yeni evlerinin inşası bitene kadar, Ordu Ahmet Cemal Mağden Huzurevi’nde misafir edildi. Üçüz ninelerin köydeki evlerinin ahşap zemin ve dolaplarını, Ordu Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri yaptı. Evin inşaatı, 3,5 ayda tamamlandı. Üçüz nineler, huzurevindeki arkadaşlarıyla vedalaştı. Vali Orhan Düzgün, eşi Gül Düzgün ile Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük ve eşi Sema Küçük’ün eşlik ettiği yolculuk sonrasında, üçüz nineler evlerine kavuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!