CHP'li Oktay Ekşi: Palavra

Güncelleme Tarihi:

CHPli Oktay Ekşi: Palavra
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2013 17:45

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel’in mütalaasını açıkladığı Ergenekon duruşmasını izleyen CHP Milletvekili Oktay Ekşi, "Dinlediklerimden bir suç örgütünün varlığını iddia ediyor, onun sabit olduğunu iddia ediyor. Bana sorarsanız bu tamamen uydurma bir iddiadır. Temelsizdir, aslı yoktur, palavradır" dedi.

Haberin Devamı

Savcılık mütalaasını tamamlamadan duruşma salonundan çıkan Oktay Ekşi, "Devam ediyor mütalaasını açıklamaya. Herhalde bir tek kendisi inanıyor dediklerinin doğru olduğuna. Başka inanan olduğunu sanmıyorum salonda. Benimde ruh halim o. Dinlediklerimden bir suç örgütünün varlığını iddia ediyor, onun sabit olduğunu iddia ediyor. Bana sorarsanız bu tamamen uydurma bir iddiadır. Temelsizdir, aslı yoktur, palavradır. Palavra üzerine inşa edilmiş hükümler ne ifade ederse bende aşağı yukarı bunları düşünüyorum ve ifade ediyorum. Türkiye’nin tarihi, siyasi tarihi, adli tarihi açısından bir hazin gerçeği yaşıyoruz hep birlikte. Umarım bu karanlık dönem en kısa zamanda sona erer" dedi.

'SAVCININ NE İSTEDİĞİ BİZİM İÇİN PEK BİRŞEY İFADE ETMİYOR'

Ergenekon davası tutuklu sanıklarından Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'nun kızı ve aynı zamanda avukatı Nazlı Çubuklu, mütalaada usul açısında çok eksikler olduğunu belirterek, “Ceza Muhakemesi 216. madde kapsamında yapılması gereken delil değerlendirmesi aşaması atlandı. Doğrudan esas hakkındaki mütalaaya gidildi. O yüzden bunun sırası değildi ama vermeleri bizi şaşırtmadı. Savcının ne talep ettiği bizim için pek bir şey ifade etmiyor" dedi.

Haberin Devamı

''Mütalaada istenen cezalar sizin için süpriz oldu mu?'' şeklindeki soruya Nazlı Çubuklu, "Savcı duruşmada bir takım taleplerde bulundu. Heyetin ara verip önce o talepleri değerlendirmesi lazımdı. Dosyaya yeni gelecek belgeler var. Daha bu sabah naip hakim incelemesi dosyaya girdi. Şimdi bugün gelen bir evrakı bile dikkate almadan esas hakkında mütalaayı vermesi sırası olmadığını gösteriyor. Yani çok fazla usul hatası yapıldı. o yüzden bugün bu mütalaanın verilmesi sürpriz değil çok normal" diye cevap verdi.

Avukat Çubuklu, “Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'nun kızı olarak ne demek istersiniz?' şeklindeki soruya da "Kızı olarak da söyleyecek bir şey yok. İçimiz çok rahat. İstedikleri cezayı istesinler istedikleri cezayı versinler neticede onların istediği talepleriyle ve cezalarıyla biz suçlu olmayacağız. Olmadığımızı da biliyoruz" şeklinde cevapladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!