Habur'da bekleyiş sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Haburda bekleyiş sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2013 10:30

Kaçırılan kamu görevlileri ve onları teslim alacak heyetin geçiş yapması beklenen Habur Sınır Kapısı'nda hazırlıklar sürüyor.

Haberin Devamı

Değişik tarihlerde Diyarbakır, Van, Muş, Bingöl ve Şırnak'ta terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 kamu görevlisini almak üzere Irak'ın kuzeyinde bulunan heyetin geçiş yapacağı Habur Gümrük Sahası'na, çevik kuvvet ve özel harekat personeli taşıyan minibüsler ile 9 akrep ve 3 TOMA aracı giriş yaptı.

HABUR SINIR KAPISI'NDA BEKLEYİŞ SÜRÜYOR / Foto Galeri

Sabahın erken saatlerinde de 2 askeri helikopterin Hac Konaklama Tesisleri'ne indiği gözlendi. Güvenlik güçlerinin gümrük sahası çevresine konuşlandırıldığı görüldü.

Habur'daki çalışmaları organize eden Müsteşar Yardımcısı Ahmet Hamdi Nayır, Şırnak Vali Vekili Deniz Zeyrek ile Habur Mülki İdare Amiri Turgay İlhan'ın Habur İdare binasında toplantı halinde oldukları öğrenildi.

Bu arada, dünden bu yana Silopi'de misafir edilen kaçırılan 8 kamu görevlisinin aileleri, ilçede tutulmaya devam ediliyor. Ailelerin, gün içerisinde Habur Sınır Kapısı'na getirilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Öte yandan iki günden bu yana bölgede görev yapan çok sayıda basın kuruluşu da hazırlıklarını sürdürüyor. Basın mensupları, sınır kapısı girişine kurdukları canlı yayın araçlarıyla gelişmeleri izleyicileriyle paylaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!