228 kiÅŸinin ölüm sebebi pilotaj hatası

Güncelleme Tarihi:

228 kişinin ölüm sebebi pilotaj hatası
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 29, 2011 15:24

Fransız Havayolları (Air France) uçağının 2009 yılında Rio-Paris seferini yaparken Atlantik Okyanusu’na düşmesi üzerine 228 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili olarak yeni bir rapor yayımlandı. Rapora göre, uçak kazasının sebebi bir dizi pilotaj hatası.

Haberin Devamı

Fransız Hava Trafiği Kazaları Soruşturma Kurulu BEA'nın yayımladığı raporda, Airbus-330-200 tipi yolcu uçağının, fırtınalı havada acil durum talimatını uygulayamayan pilotların hatasından düştüğü belirtildi.

Raporda, pilotların irtifa kaybını, bir dakika boyunca çalan uyarı alarmına raÄŸmen fark etmediklerinin belirtilmesi üzerine Fransız Havayolları da bir açıklama yaptı. Havayolu ÅŸirketinin yetkilileri, pilotlarının bir kusuru olmadığını yönünde görüş bildirdi.Â

Okyanusun derinliklerinden kazadan iki yıl sonra çıkarılan kara kutulardan elde edilen verilerde, kaptan pilotun uçağın düşmeye başladığı sırada kokpitte olmadığını teyit edilmişti.

Karakutu verileri pilotun, 3 dakika 30 saniye süren düşüş başladıktan sonra kokpite geldiğini ortaya çıkarmıştı. Uçak düşmeye başladığında iki yardımcı pilotun kokpitte olduğu, kaptan pilotun ise dinlenmekte olduğu açıklanmıştı.

Haberin Devamı

1 Haziran 2009'da Atlas Okyanusu'na düşen Airbus-330-200 yolcu uçağında hayatını kaybeden yolcular arasında, dünyaca ünlü Türk arp sanatçısı Ceren Necipoğlu da bulunuyordu.

2009'DAKİ KAZA SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER

ENKAZINA Ä°KÄ° YIL SONRA ULAÅžILDI / FOTO GALERÄ°

UÇAĞIN EN BÜYÜK PARÇASINA ULAŞILDI / WEB TV 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!