Bugün Amediye’de teslim tutanağı ile

Güncelleme Tarihi:

Bugün Amediye’de teslim tutanağı ile
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2013 00:00

PKK’nın elindeki 8 kamu görevlisi, BDP milletvekilleri ve İHD ile Mazlum-Der temsilcilerine, Irak Kürdistanı’nın Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklığındaki Amediye yerleşim yeri yakınlarında bugün teslim edilecek.

Haberin Devamı

HEYET ERBİL'DEN TESLİM ALMA NOKTASINDA

PKK' nın elindeki kamu görevlilerini teslim almak için Irak ' a giden heyet görevlileri teslim alacağı noktaya ulaştı.

PKK tarafından değişik tarihlerde Diyarbakır, Van, Muş, Bingöl ve  Şırnak'tan kaçırılan kamu görevlilerinin teslim alınması için oluşturulan heyet,  Irak Kürt Bölgesel Yönetimi(IKBY) yetkilileriyle birlikte, Erbil'den konumu  açıklanmayan buluşma noktasına hareket etti ve o noktaya ulaştı. Heyetten yapılan açıklamada,  güvenlik gerekçesiyle buluşmanın yeri ve zamanı hakkında bilgi verilmeyeceği ve  buluşmanın basına kapalı gerçekleştirileceği belirtildi.

HEYETTE KİMLER VAR?

/images/100/0x0/55eb137df018fbb8f8a977c1
 

Kaçırılan kamu görevlilerinin teslim alınması için oluşturulan heyette,  MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin  Çoban, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici,  BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ve Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu  da bulunuyor.
         
 Amediye yakınlarındaki bir PKK kampında oldukları öğrenilen kamu görevlileriyle ilgili süreç bu sabah başladı. Yüksek güvenlikle kamptan çıkartılacak görevliler öğlen Türkiye’den gelen heyetle Amediye yakınlarında buluşacak. Erbil’den bölgeye gelecek heyete ise Kürdistan Bölgesel Yönetimi Özel Güvenlik birimleri eşlik edecek. Görevlilere eşlik eden PKK’lılar ile Türkiye’den gelen heyet, Kürdistan Bölgesel Yönetimi temsilcilerinin gözlemciliğinde önce “Teslim Tebellüğ Tutanağını” imzalayacak. Tutanakta, “PKK’nın elinde bulunan isimler teslim almaya gelen heyete sağ olarak teslim edilmiştir” ifadesi olacak. Ardından kamu görevlileri ve heyet, yüksek güvenlik altında ve özel araçlarla Habur’a doğru yola çıkacak. Habur’da ise kamu görevlileri, aralarında MİT elemanlarının da bulunduğu devlet yetkililerince teslim alınarak Türkiye’ye geçirilecek. İçişleri Bakanı Muammer Güler’in Ankara’dan koordine edeceği süreç kapsamında, devlet heyetinde İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Şırnak Vali vekili ve Şırnak Savcısı da bulunacak. Türkiye’ye getirilen kamu görevlileri aileleriyle görüştürülüp savcıya ifade verecek ve Ankara’ya götürülecek.

Haberin Devamı

Bu arada Habur’dan dün sabah Irak’a geçen heyette değişiklik oldu. BDP’li Sebahat Tuncel, yurtdışına çıkış yasağı olduğu için geri döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!