Cenazede buluştular

Güncelleme Tarihi:

Cenazede buluştular
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2013 00:00

Eski Kayseri Belediye Başkanı Bahçecioğlu’nun vefatını öğrenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Baykal’ı aradı ve “Cenaze törenine birlikte gidelim” dedi.

Haberin Devamı

Ardından da 06 CHP 01 plakalı makam otosuyla Baykal’ı evinden aldı. 2 saat süren yolculuk sırasında başta İmralı süreci olmak üzere çeşitli konular ele alındı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Niyazi Bahçecioğlu’nun Kayseri’deki cenaze törenine birlikte katılımları “06 CHP 01” zirvesine sahne oldu. Önceki akşam Bahçecioğlu’nun vefatını öğrenir öğrenmez Baykal’ı arayan Kılıçdaroğlu, “Başkanımızın cenaze törenine birlikte gidelim, Sayın Genel Başkan” önerisinde bulundu. Baykal da Kılıçdaroğlu’nun teklifini kabul edince dün CHP siyasi tarihinin son yıllardaki en ilginç yolculuklarından biri yapıldı. Kılıçdaroğlu ve Baykal’ın yolculuğu dün sabah saat 08.45 sularında Baykal’ın Angora Evleri Sitesi’ndeki evinin önünden başladı. Kılıçdaroğlu ve Baykal’ın yaklaşık 2 saat süren Kayseri yolculuklarının ana gündem maddelerini, “İmralı süreci, yeni anayasa tartışmaları ve Kılıçdaroğlu’nun geçen haftaki Köşk ziyareti” oluşturdu. Kılıçdaroğlu ve Baykal sürece yönelik olarak CHP’nin alması gereken pozisyon hakkında görüş alışverişinde bulundular, dönüş yolunda da gündeme ilişkin değerlendirmelerini sürdürdüler.

BİRLİKTE OMUZLADILAR

Kılıçdaroğlu ve Baykal, Kayseri’de ilk olarak Cumhuriyet Meydanı Hunat Külliyesi’nin yanında Gençlik ve kadın kollarının birlikte açtığı kermese katıldı. Burada, gençlerin, “Siyasi çalışma yapabilmek için ekonomik açıdan güçlü olmamız gerekli. Ne yazık ki gereken maddi desteği bulamıyoruz” yakınmaları üzerine Kılıçdaroğlu, “Siz bu bilinçle çalışın, bir araya gelin. Biz sonuna kadar yanınızdayız” dedi. CHP’li kadınlar, Kılıçdaroğlu ve Baykal ile fotoğraf çektirmek için büyük çaba harcadı. Kılıçdaroğlu ve Baykal daha sonra Kayseri’de 3 dönem belediye ve Kayserispor Kulübü başkanlığı yapan, çeşitli dönemlerde milletvekili adayı olan 80 yaşındaki Niyazi Bahçecioğlu’nun Camikebir’deki cenaze törenine katıldı. Baykal ile saf tutan Kılıçdaroğlu, Bahçecioğlu’nun oğlu İbrahim ve yakınlarına başsağlığı diledi. Meclis Başkan Vekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut’un da katıldığı cenaze töreninde CHP’li gençler, merhum belediye başkanı için, ‘Uluçınar seni unutmayacağız’ yazılı pankart açtı.  Kılıçdaroğlu ve Baykal, tabuta birlikte omuz verdi, ardından da ailenin evine taziye ziyaretine gitti.

PALTOLU CENAZE

Haberin Devamı

CENAZE töreni sırasında Bahçecioğlu’nun tabutunun üzerine paltosu serildi. Kayseri ve çevresinde cenaze cami avlusuna getirilip musalla taşına konulduğunda ölenin cinsiyeti belli olsun diye, erkek ise tabutun üzerine paltosu, ceketi veya montu; ölen kadın ise başörtüsü veya başka bir eşyası konuyor. Cenaze araca konurken veya toprağa verilirken, tabutun üzerindeki bu eşyalar ihtiyacı olan kişilerce alınıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!