ALES başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

ALES başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2013 00:00

Haberin Devamı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2013-ALES) başvuruları dün başladı. Sınava, üniversitelerde öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek isteyenler girebilecek. Başvurular 20 Mart’ta sona erecek. ALES, 12 Mayıs’ta uygulanacak.

Yabancı üniversiteler Türkiye’de
30 ülkeden 170 üniversite 12-26 Mart tarihlerinde Türkiye’de öğrencilerle buluşacak. Bu yıl 23’üncü kez düzenlenen IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları, 7 ilde ve Kıbrıs’ta açılacak. Fuar bugün Bursa Almira Hotel’de, 14 Mart’ta Eskişehir Dedepark Hotel’de, 16 Mart’ta Konya Hilton Garden Inn Hotel’de, 17 Mart’ta Adana Hilton Hotel’de, 19 Mart’ta Ankara Sheraton Hotel’de, 21 Mart’ta İzmir Hilton Hotel’de, 23-24 Mart tarihlerinde İstanbul Hilton Hotel’de olacak. Ardından 26 Mart’ta ise KKTC Merit Lefkosia Hotel’de gezilebilecek.

Öğrenciler meydanlarda
Öğrenciler 22 Mart Dünya Su Günü’nde meydanlara çıkacak. Doğa Koleji’nin tüm kampüslerinin katılacağı organizasyonda suyun önemine dikkat çekilecek. Bilinçlendirme ve kamuoyu oluşturma hedefiyle düzenlenen organizasyon kapsamında Palladium, Maltepe Park, Saffire, Kartal Real, City’s Nişantaşı, Pendorya, Cevahir gibi alışveriş merkezlerinde öğrencilerin yapacakları “Karbon Ayak İzi ve Sanal Su” temalı anketler uygulanacak. Nesli tükenmekte olan hayvanlarla ilgili “Tükeniyorum farkında mısın?” draması, halk oyunları ve dans gösterileri sergilenecek. Öncesinde ise 5 bin anaokulu öğrencisi Sultanahmet, Ataşehir, Göztepe Özgürlük Parkı ve Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda, “Su Günü Davetiyesi” hediye
edecek. Alışveriş merkezlerinde yapacakları etkinliklere davet edecekler.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!