Brutus kompleksi

Güncelleme Tarihi:

Brutus kompleksi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2013 00:00

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Başbakan ve AKP iktidarı kendini iktidara taşıyan millete karşı kin besleme, ortadan kaldırma arzusu olan Brutus kompleksine tutulmuştur” dedi.

Haberin Devamı

Vural, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “Çözümün adı Öcalan çözümü, İmralı çözümü olmuştur. İmralı Türk milletini, anayasasını tarif etmektedir, AKP de onun istek ve arzularını millete hazmettirme gayretindedir. Utanç verici bir tablodur. ‘Baldıran zehri bile içerim’ cümlesi devleti, bu milleti suçluluk kompleksine sokmaktan başka anlam ifade etmiyor.

MİLLETE ZEHİR İÇİRİYOR

Aslında millete baldıran zehrini içiriyor. PKK’nın tehdidiyle içiriyor. ‘Bu olmazsa kan dökülmeye devam eder’ diyerek, PKK’nın kullandığı silahı kullanıyor. Bu tehdit suçudur. AK Parti’ye oy verenlerin üzerinde de sinsi oyunlar oynanıyor. İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, ‘Lincoln’ filmini topluca izleme kararı aldı. AK Parti ‘Lincoln’ü İmralı sürecini anlatmaya yardımcı olacak film olarak sunuyor. Bence asıl AKP’nin il başkanı, ilçe yöneticileri ve Başbakana Brutus filmini izlettirmek gerekiyor. Çünkü bugün maalesef Başbakan ve AKP iktidarı kendini koruyan, iktidara taşıyan millete karşı kin besleme, ortadan kaldırma arzusu olan bir komplekse, yani Brutus kompleksine tutulmuştur. Brutus kompleksi gibi kendi içinden çıktıkları milletin tarihini, milli kimliğini, değerlerini, birliğini ve kardeşliğini arkadan hançerliyorlar. Bu bir komplekstir. Brutusler’in daima gizli gündemleri vardır tıpkı Erdoğan’da olduğu gibi. Madem samimisin Tayyip-Öcalan el ele haydi çıkın. Senin amacın onlar gibi gözüküp siyasi Lawrence gibi içeriden dönüştürmek. Milliyetçilik MİT’i bebek katilinin postası haline getirmek değildir.”   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!