ABD ile otopark krizi

Güncelleme Tarihi:

ABD ile otopark krizi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2013 13:42

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde meydana gelen patlamanın ardından şimdi de cadde üzerine Yargıtay personeli ile Paris Caddesi’nde oturanların araçlarının park etmesi kriz yarattı.

Haberin Devamı

DHKP-C’nin canlı bomba saldırısına hedef olan ABD Ankara Büyükelçiliği’nin bulunduğu dört şeritli yolun, 3 şeridinin otopark olarak kullanılması nedeniyle güvenlik sıkıntısı  ortaya çıktı.

Büyükelçilik, bombalı saldırıdan önce cadde güvenliği için Ankara Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. Patlamanın ardından da ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin, Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay’a yaptığı teşekkür ziyaretinde de konu gündeme geldi. Emniyet yetkilileri, konuyla ilgili yazılı bir talebin olmadığını, ancak Büyükelçi Ricciardone’nin, sorunu sözlü olarak dile getirdiğini söylediler. Bölgede polis sayısını da arttırarak güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılırken caddeye park eden araçlar konusunda da daha hassas davranılmaya başlandı.

Haberin Devamı

ARSA YOK, OTOPARK SIKINTISI VAR

Otoparkı olmayan binadan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 1,5 yıl önce taşındı. 2010 yılında anayasa değişikliğinin ardından üye ve daire sayısı artan Yargıtay, üç yıldır tam beş ayrı binada çalışıyor. ABD elçiliğinin karşısındaki binada ise 300’ü aşkın tetkik hakimi çalışıyor. Binaya tetkik hakimleri servisle geliyor. Ancak, binadaki park sorunu yüzünden dosya almaya gelen hakimler çoğu zaman üç sıra park etmek zorunda kalıyorlar. Bu durum nedeniyle Yargıtay yönetimi de otopark arayışına girdi.

ARSADA TAHSİSİ SÜRÜYOR

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Yargıtay’a uygun bir bina yapılması için İncek’te PTT’ye ait 280 dönümlük arsanın tahsis işlemlerinin de sürdüğü belirlendi. PTT Yönetim Kurulu’nda bu konuda karar alındığı ancak arsanın Yargıtay’a tapuda kaydına ilişkin işlemlerin sürdüğü belirlendi.

BEŞ PARÇA YARGITAY NASIL ÇALIŞIYOR

Anayasa değişikliği nedeniyle daire, üye, hakim, savcı sayısı artan Yargıtay artık beş binada çalışmanın sıkıntısı yaşıyor. Aynı dosyanın hakimi başka yerden, savcısı başka yerden Kızılay’daki Yargıtay ek binasına geliyor. Haftada 3-4 gün müzakere yapan ve çift heyet çalışan dairelerde bu bölünmüş yapı yüzünden sıkıntılı çalışabiliyor.

CEZA VE HUKUK DAİRELERİ AYRI BİNALARDA

Haberin Devamı

Yapı değişikliğinin ardından önce Kızılay’da Yargıtay ana binada birlikte çalışan ceza ve hukuk daireleri ayrıldı. Ceza daireleri yine Kızılay’daki Emekli Sandığı Binası’na taşındı. Sayıları artan hakimler Kavaklıdere’deki Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı eski binasında, savcılar ise Balgat’ta kiralanan yeni binaya taşındı. Bu durumda, temyiz kararı için aynı dosyanın hakimi Kavaklıdere’den, savcısı Balgat’tan, dairelerin çalıştığı Kızılay’daki ek binaya geliyor.

DOSYALAR KAMYONLAR TAŞINIYOR

Yargıtay arşivi dolup, tek bir dosya koyacak yer kalmayınca, yeniler için Devlet Arşivleri’nde yer tahsisi yapıldı. Dosyalar da Yargıtay’a kamyonla getirilip götürülüyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!