Erdoğan: Milliyetçilik ayak altında

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Milliyetçilik ayak altında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2013 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, BDP ve MHP’ye sert çıkarak, “Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle de Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği, ayaklarının altına almış bir iktidarız. Kuru milliyetçilik yok” dedi. Midyat Köşk Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

HEP BERABER TEK MİLLETİZ
 “Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir, biz ideolojilerle bu yola çıkmadık. Bu hizmet yolunda bu can bu tende olduğu sürece yürüyeceğiz. Hiçbir ayrım gözetmeden 81 vilayete, mezralara kadar hizmet götürdük. Allah ömür verdiği sürece, insanımızla el birliği, gönül birliği içinde Türkiye’ye, bu topraklara hizmet etmeye devam edeceğiz.

 Kim ki kendi ırkının, kavminin, kendi kabilesinin diğerlerinden üstün olduğunu iddia ediyorsa o kişi şeytanın izindedir. Kavimler, kabileler, ırklar, inançlar farklı olabilir, ama hepsi saygındır. Biz, Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde hep beraber tek milletiz. Bu millet kavramının içinde Türkü var, Kürdü var, Arabı var, Lazı var, Çerkezi var, Abazası var. Var oğlu var. Bizim kadim medeniyetimizde asla böyle bir farklılık, asla ayrım olmamıştır. Bizim kültürümüzde, geleneklerimizde özellikle bu hassasiyet hep korunmuştur. Etnik milliyetçiliği kim yaparsa yapsın o sapkınlığın içindedir, fesat içindedir, fitne peşindedir. Bin yıllar boyunca bu topraklarda nasıl bir ve beraber olduysak Allah’ın izniyle yine bir olacak, diri olacak, bu topraklar üzerinde iri ve güçlü olacağız.
TÜRKLÜKLE KÜRTLÜKLE ÇIKMA

Erdoğan: Milliyetçilik ayak altında


 Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle de Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği, ayaklarının altına almış bir iktidarız. Kuru milliyetçilik yok. Bizim milliyetçilik anlayışımızda ne var biliyor musun? Vatanseverlik var, insan severlik var. Fakirin, fukaranın, garip gurebanın yanında yer almak var. Şu güzel ülkemizi, dünya ülkeleri arasında ilk 10’un içerisine sokmak var.

 Medeniyetin artık bu ülkede hakim olduğunu görüyoruz. 780 bin kilometrekare vatan toprağının her karışında aynı hakların, aynı özgürlüklerin hakim olması için çalışıyoruz. Artık, inkar, ret, asimilasyon politikaları yok. Bunların hepsi ayaklarımızın altında. Kürt’ü de Arap’ı da Türk’ü de Laz’ı da Çerkez’i de Gürcü’sü de hepsi benim kardeşim. Biz imtiyazları yıka yıka bu ülkede demokrasiyi güçlendirdik, kökleştirdik. Bugün önümüzde duran sorunların çözümü yeni imtiyazlar üretmekten geçmiyor, tam tersine hakların ve özgürlüklerin herkes için hayata geçirildiğinde sorunlar gerçek anlamda ve kalıcı şekilde çözülmüş olacak.

ANAYASAYI DİĞERLERİ İSTEMİYOR

 Yeni anayasa deniyor. Yeni anayasayı isteyen biziz. Diğerleri istiyor mu? Hayır. Onlar ipe un seriyor. CHP diyor ki ‘Bunun sınırı olmaz ne zaman biterse.’ MHP, ‘23 Nisan güzel bir gün. 23 Nisan’a kadar bitirelim’ diyor. Eyvallah diyoruz, 23 Nisan fazla uzun bir süre değil. Ama BDP’ye bakıyorsun o da aynen CHP gibi konuşuyor, Süresi olmaz, ne zaman biterse diyor. Böyle sulandırma olmaz. Eğer bir işi yapacaksan bunun başlangıcıyla bitişi belli olur.

ARAP BAHARI’NDA 6 AYDA YAPILDI

 Bugün Arap Baharı’nda bile 6 ayda anayasa yapıyorlar. Bu kadar anayasalar yapmış, anayasalarda değişiklikler yapmış bir Türkiye hala darbe anayasalarıyla mı yönetilecek? Biz samimi olduğumuzu daha başta gösterdik. Hala kalkıp faturayı bize kesmek istiyorlar, bunu kimse yemez. Bizim bağcı dövmekle işimiz yok dedik. Şimdi Meclis Başkanımız ‘mart sonu’ dedi. Mart sonuna kadar çalışıyoruz, çalışacağız. İnşallah hayırlı olur, inşallah bunu da bitiririz.”

Haberin Devamı

Midyatlı kardeşim kepenkleri indirme

Haberin Devamı

Hep beraber teröre karşı çok mücadele edeceğiz. Ben inanıyorum ki benim Midyatlı kardeşim cesur, cesaret sahibi. Birileri ‘kepenkleri indirin’ dediği zaman o kepenklerini indirmeyecek. ‘Kusura bakmayın. Siz başka yerlere gidin’ diyecek. ‘Bizim gönül kapılarımızı, gönül kepenklerimizi kimse indiremeyecek’ diyecek. Terör örgütü özellikle son zamanlarda eğitim kurumlarını, okulları, dershaneleri, yurtları hedef alıyor. Molotoflarla, taşlarla, bombalarla okulları yakıyor, yıkıyor, hatta öğrencileri hedef alıyor, öğrencileri katlediyor. Çünkü bu bölgenin insanının okumasını, yetişmesini istemiyorlar. Bu bölge insanının yoksulluktan, işsizlikten kurtulmasını istemiyorlar. Kanlarını akıttıkları, ölmeye ve öldürmeye programladıkları gençlerin tükenmesini istemiyorlar. Midyat’tan bugün Türkiye’ye sesleniyorum, hep birlikte buna artık dur diyeceğiz. Hep birlikte ‘silahlar sussun, fikirler konuşsun, siyaset konuşsun’ diyeceğiz. Biz, Milli Birlik ve Kardeşlik Projemizde, bir çözüm süreci içerisinde bir evreye girdik. Silahların susması, silahların artık gömülmesi, kendi ayaklarının üzerinde duran, kendi iradesi ile hareket edebilen siyasete fırsat tanınması için bir çözüm süreci başlattık.

Haberin Devamı

Biji’li sloganlar

 KIZILTEPE şehir meydanına gelmeden önce Başbakan Erdoğan’ın TBMM’de yaptığı konuşma ile Ahmet Kaya’nın 1999 yılında yaptığı bir konuşma meydandaki ekrandan yayınlandı. Kürtçe, Türkçe ve Arapça şarkılar çalındı. Kızıltepe Otogar Meydanı’na AK Parti İlçe Teşkilatı’nca “Türk’ün Kürt’e, Kürt’ün Türk’e Üstünlüğü Yoktur. Edirne de Bizim Hakkâri de”, “Biji Aşiti, Biji Erdoğan, Yaşasın Barış, Yaşasın Erdoğan” ile “Biz Birlikte Türkiye’yiz” yazılı pankartlar asıldı.   


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!