Eski Bakan'ın Mercedes'ine de el konuldu

Güncelleme Tarihi:

Eski Bakanın Mercedesine de el konuldu
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 13, 2013 18:19

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube müdürlüğü ve Amerikan Uyuşturucu İle Mücadele Bürosu'nun (DEA) birlikte yürüttüğü, uluslararası kaçak lüks araç soruşturmasında, eski bakanlardan Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar’ın kullandığı, kızı Yasemin Çağlar Kaya'nın üzerine kayıtlı Mercedes aracına da el konulduğu ortaya çıktı. Soruşturmada şarkıcı Sibel Can'ın da arasında bulunduğu 43 kişinin lüks aracına el konulmuştu.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2010 yılının ocak ayında Tilki Selim lakaplı Selim Işık'ın(55) çetesine düzenlediği operasyonda, cipin ABD'den değeri düşürülerek ithal edildiği ve vergi kaçakçılığı yapıldığının belirlenmesiyle soruşturma derinleştirildi. Şirketlerin ikinci el araçları da sıfır gibi belge düzenleyerek sattıkları öne sürüldü. Operasyonun mali boyutunu Mali Şube ekipleri devraldı. DEA ekipleri ABD'de, Türk şirketlerine araçları satan şirkete baskın düzenledi.
 
Türkiye'de ise Mali Åžube ekipleri, Çiftkurtlar Otomotiv'in de arasında bulunduÄŸu 3 ÅŸirkete baskın düzenledi. SoruÅŸturmada 50 ithalatçı ÅŸirketin mercek altında olduÄŸu ve bu ÅŸirketlerle ilgili araÅŸtırmanın devam ettiÄŸi belirtildi. SoruÅŸturmada, 200 araçla ilgili satılamaz ÅŸerhi konuldu. Sibel Can'ın da arasında bulunduÄŸu 43 araca el konuldu. SoruÅŸturma kapsamında, eski Devlet Bakanı Cavit ÇaÄŸlar'ın kullandığı, kızı Yasemin ÇaÄŸlar Kaya'nın üzerine kayıtlı Mercedes otomobilin de geçtiÄŸimiz yıl kasım ayında el konulduÄŸu ortaya çıktı. Kaya, otomobile el konulduÄŸu gün emniyette ifade verdi. Aynı günlerde, Cevahir Ailesi’nden Begüm Cevahir'in de, soruÅŸturma kapsamında ifadesinin alındığı ve Mercedes cipine el konulduÄŸu belirtildi.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!