Bozdağ'da çığ: 1 kişi kayıp

Güncelleme Tarihi:

Bozdağda çığ: 1 kişi kayıp
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2013 16:44

İZMİR’in Ödemiş İlçesi sınırlarında kalan Bozdağ’da çığ düşmesi sonucu Ege Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyesi 4 öğrenci çığ altında kaldı. Öğrencilerden 3’ü kendi çabalarıyla kurtulurken, diğerini arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Bugün saat 14.45 sıralarında, kayak tesisleri de bulunan Bozdağ’ın batı yakasında bulunan, Mermeroluk Diktepe Mevkii yakınındaki bölgede yürüyüş yapan Ege Üniversitesi Dağcılık Kulübü’ne üye 4 öğrenci çığ düşmesi sonucu kar altında kaldı. Öğrencilerden 3’ü kendi olanaklarıyla kurtulmayı başardı. Öğrencilerin, bir arkadaşlarının kayıp olduğunu bildirmeleri üzerine bölgeye İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Sivil Savunma’dan 15 kişilik ekip ile 3 AKUT görevlisi gönderildi. Arama çalışmalarına helikopterle de destek verildi. Kayıp olan öğrenciye bir an önce ulaşabilmek için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç da DHA muhabirine verdiği bilgide, Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ Beldesi’nin Diktepe Mevkii’nde yürüyüş yapan 4 kişinin üzerine çığ düştüğünü, 3’ünün kendi imkanlarıyla kurtulduğunu, kayıp 1 kişinin bulunması için bölgede helikopter desteği ile arama çalışması başlatıldığını bildirdi. Jandarmanın da arama kurtarma çalışmalarına katıldığını belirten Vali Kıraç, kendi olanaklarıyla kurtulan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu, sağlık ekiplerinin de bölgede hazır bekletildiğini söyledi.

Haberin Devamı

TESİSLERE DE ÇIĞ DÜŞMÜŞTÜ

Bozdağ Kayak Tesisleri’ne de geçen 20 Ocak’ta sabah saatlerinde, derenin içindeki durağan kar, etkili olan lodos ve yağmurun ardından zirveden gelen kar yığınının tetiklemesiyle yürüme hızında harekete geçmişti. Tesislere doğru ilerleyen kar yığını, dere üzerindeki köprünün bir bölümüne, bir telesiyej direğine ve tesisin bir odasının da penceresine zarar vermişti.

Kayak tesisinde bulunan 25 tatilci olayda zarar görmemiş, otel personeli, tatilcilerin oteli güvenle boşaltamasını sağlamıştı. İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın talimatıyla tesis kapatılmış ve kar temizlik çalışmalarına başlanmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!