Şam değil Cilvegözü

Güncelleme Tarihi:

Şam değil Cilvegözü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2013 00:00

İçsavaşın yaşandığı Suriye ile Türkiye arasındaki en önemli geçiş ve insani yardım noktalarından biri olan Cilvegözü Sınır Kapısı’na 40 metre uzaklıkta, tampon bölgedeki park alanında Suriye plakalı panelvanda şiddetli bir patlama oldu. 3’ü Türk, 10’u Suriyeli 13 kişi öldü, 27 yaralı var.

Haberin Devamı

HATAY’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndaki park alanında bir panelvanda meydana gelen patlamada 3’ü Türk, 10’u Suriyeli 13 kişi öldü, 13’ü ağır 27 kişi yaralandı.

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

Suriye ile Türkiye arasındaki en önemli geçiş noktalarından biri olan Cilvegözü Sınır Kapısı ile Suriye’nin Bab-al Hawa Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgenin Türkiye bölümünde Suriye plakalı bir panelvanda dün saat 15.00 sıralarında patlama oldu. Sınır kapısına 40 metre mesafedeki park alanında meydana gelen şiddetli patlamada, 6 kişi olay yerinde, 7 kişi de hastanede hayatını kaybetti. Reyhanlı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan 12’si taburcu edildi,  tedavisi süren 15 yaralıdan 13’ünün durumu ağır. Ölen 13 kişiden 3’ü Türk, diğerleri Suriyeli.  Patlama sırasında 20 araç hasar görürken, güvenlik önlemleri arttırıldı ve sınır kapısından giriş çıkışlar yasaklandı. Ölen Türk vatandaşlarının İbrahim Yalçınkaya, Ali Sille ve Hasan Dağ olduğu açıklandı. Bir hafta önce baba olan fırın işçisi Sille’nin (26) arkadaş ziyaretine gittiği belirtildi.

Haberin Devamı

KAMERAYLA TESPİT EDİLDİ

Patlama, Bakanlar Kurulu devam ederken gerçekleşince, toplantının ana gündemi bir anda değişti. İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’den bilgi alarak Başbakan Tayyip Erdoğan ve Bakanlarla paylaştı.  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Lekesiz’i arayarak bilgi aldı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Hatay'a geldi. Aracın güvenlik kamerası görüntüsünün olduğu da belirten Bakan Ergin, "Görüntü kayıtları elimizde inceleniyor. Araç Suriye'den sınır kapısına geldikten sonra infilak ediyor. Neden ve nasıl olduğunu kayıtların incelenmesinden sonra ortaya çıkacak" dedi.

TNT OLABİLİR

Patlamanın olduğu noktayı gözetleyen güvenlik kameralarının saptadığı tüm görüntüler kısa sürede Ankara'ya aktarıldı. Bu görüntülerde patlayan panelvan aracın Suriye yönünden girdiği belirlenirken bölgede inceleme yapan uzmanlarda patlayıcının yüksek miktarda TNT olabileceği üzerinde duruyor.

Haberin Devamı

YARALILARA ZİYARET

Bakanlar Ergin, Yazıcı ve Güler, beraberlerinde Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve diğer ilgililerle Reyhanlı Devlet Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret etti.

Yetkililerden yaralıların sağlık durumuyla ilgili bilgi alan Bakanlar, daha sonra patlamada hayatını kaybeden Hasan Dağ, Ali Sille ve İbrahim Yalçınkaya'nın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!