Ameliyat masasında serbest

Güncelleme Tarihi:

Ameliyat masasında serbest
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2013 13:54

Darbe suçu olup olmadığı, demokrasiye darbe vuracak gizli planlar yapıp yapmadığı meselesini netleştirmek yargının işidir.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea0a5ff018fbb8f8662825
Ama burada aylardır söylediğimiz ve son olarak Başbakan Erdoğan’ın da güçlü bir şekilde seslendirdiği bir konu vardı. O da Balyoz Davası ve benzeri başlıklardan yargılanan ileri yaşta olup, sağlık durumu kritik bazı isimlerin çıkarılan 3. Yargı Paketi’ne rağmen halen neden tutuklu yargılandığı… Tepkimiz bunaydı.

Bunun ‘darbecileri desteklemekle’ ilgisi yok… En ağır şekilde cezalarını çeksinler, kimsenin umurunda olmaz. Ama bizim bu olaya bakışımız insani. Tıpkı Ergin Saygun’un bugün ameliyat masasında açık kalp ameliyatında iken hakkında tutuksuz yargılanma kararının çıkması gibi.

Kızı Ece Saygun, Twitter’dan günlerdir babasının sağlık durumunun çok kötü olduğunu, acilen açık kalp ameliyatı olacağını haykırıyor.  Bu sabah da dediği gibi oldu ve ameliyata aldılar. Ama aylardır söylediğimiz bu insani konu için illa Ergin Saygun’un kalbinin açılması mı lazımdı?
Bu, bir bakıma toplumun açık vicdan ameliyatı oldu.
Anlaşılan mahkeme de  açık vicdan ameliyatı yaptı ve kararını ‘tutuksuz yargılanma’ yönünde verdi.

Haberin Devamı

Şimdi, uzun süreden beri, “Ergin Saygun kaçabilirdi.  O yüzden tutukluydu” diye hastalıklı halini görmeden, acımasızca bahaneler bulanlara onları rahatlatacak bir cümlem var;
Korkmayın daha yeni açık kalp ameliyatı oldu. Yoğun bakımda…
Koşarak kaçsa bile yolda hemen yakalarsınız.  Türkiye’nin en genç, çevik ve ‘azılı teröristini…’

İşin şakası bir yana Ergin Saygun’a acil şifalar diliyoruz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!