Gül’ün affıyla sevindi

Güncelleme Tarihi:

Gül’ün affıyla sevindi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2013 00:00

Eşinden boşanınca çıkan kavgada kayınvalidesini yaralayan, tahliyesi sonrası geçirdiği kazada yatalak kalan Devrim As, Yargıtay, “6 ay daha hapis yatmalı” deyince yıkıldı. As’ı, Adli Tıp raporu üzerine başvurduğu Cumhurbaşkanı Gül’ün affı hapisten kurtardı.

Haberin Devamı

İZMİR’de market işletmecisi Devrim As (36), 2003’te evlendi. Evliliği istediği gibi gitmeyince, 68 gün sonra eşinden ayrılma kararı aldı. İddiaya göre bunu kabullenemeyen eşinin yakınları, Devrim As’ı hastanelik edinceye kadar dövdü. Öfkesine hâkim olamayan Devrim As da kayınvalidesini tabancayla yaraladı. Tutuklanan As, cezaevine konuldu. İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıp 7 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Devrim As, hakkındaki karar Yargıtay tarafından usul yönünden bozulunca, ikinci yargılama sırasında 3 yıl yattığı cezaevinden tahliye edildi. Market işletmeciliğine devam eden As, 2009 Eylül’ünde kullandığı motosikletle bariyerlere çarpınca ağır yaralandı, arkasında oturan kuzeni Birol Özener ise öldü. Aylarca yoğun bakım ünitesinde kalan Devrim As’ın göğsünden aşağısı felç kaldı ve yatalak oldu. Annesi Suzan As’ın yardımıyla yaşamını sürdüren Devrim As’ın cezası Yargıtay’ca onandı. Devrim As’ın geriye kalan 5 ay 24 günlük cezasını tamamlaması için hakkında yakalama emri çıktı. Devrim As ve annesi, savcılığa durumu gösteren raporları gösterip, 6 ay erteleme kararı aldı. As, süre dolduğunda ise her an polis tarafından yatalak olarak cezaevine götürülme korkusu yaşadı. Felçli Devrim As, cezaevine girmemek için tek çıkış yolunu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e af başvurusunda buldu. Adli Tıp Kurumu 3’üncü İhtisas Kurulu, sürekli sakatlık raporu verdi. Bunun üzerine de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa’nın 104’üncü maddesi uyarınca Devrim As’ı affetti.

Şimdi hayalim yürüyebilmek

Haberin Devamı

Cezaevine girme korkusundan kurtulan Devrim As, şunları söyledi: “İlk hayalim gerçek oldu. Bundan sonraki hayalim ise tekrar eski günlerime dönebilmek, işe yürüyerek gidebilmek. Bunun zor, hatta imkansız olduğu doğru, ancak bunu yapmak istiyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!