Güner'den veda ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Günerden veda ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2013 12:25

Donanma Komutanlığı'ndan emekli olan Oramiral Nusret Güner, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e veda ziyaretinde bulundu. Güner'in ziyarette taktığı, üzerinde Donanma Komutanlığı'nın amblemi olan kravatı dikkat çekti.

Haberin Devamı

Ağustos ayında toplanacak Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilmesi beklenirken, ’Casusluk’ soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede mağdur olarak adının yeralması ve 15 yaşındaki kızının odasına da kamera yerleştirildiğinin ortaya çıkması üzerine Donanma Komutanlığı görevinden istifa eden ve emeklilik talebi kabul edilen Oramiral Nusret Güner, Genelkurmay Başkanı Özel'i ziyaret ederek veda etti.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgi notuna göre, ziyarette, Genelkurmay Başkanı Özel, Oramiral Güner'e Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hizmetlerinden dolayı “Hizmet Anısı” şildi verdi.

Ziyarette Güner'in taktığı kravat dikkat çekti. Kravatın üzerinde Donanma Komutanlığı'nın amblemi vardı. Güner, istifa ettiğinden beri bütün veda ziyaretlerinde aynı kravatı takıyor. Güner, geçtiğimiz günlerde Kocaeli Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı'na yaptığı veda ziyaretlerinde de aynı kravatla görüntülenmişti.

Haberin Devamı

SAVCILARA KRAVAT HEDİYE EDİLMİŞTİ

Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Semih Çetin, Hasdal Cezaevi ve öncesinde yaşadıklarını “Bir İhanetin Öyküsü-Hasdal’da Bir Amiral” kitabında anlatmıştı. Kitapta, Donanma Komutanlığı'nda arama yapan savcılara denizci motifi taşıyan kravat hediye edildiği belirtiliyordu. Güner'in istifasının hemen ardından emeklilik kararında 'hediye kravatların' da etkili olduğu iddia edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!