Türkiye’ye 10’dan fazla giriş yaptığı iddiası

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye 10’dan fazla giriş yaptığı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2013 11:32

Paris'te 3 PKK’lıyı öldürmekle suçlanan Ömer Ziya Güney’in, geçen ağustosta Ankara’ya geldiği, ancak akrabalarını ziyaret etmeden kentten ayrıldığı öğrenildi. Güney'in amcası "Ankara'ya geldiğinden yeni haberim oldu" derken, emniyet Güney’in Ankara’da kimlerle görüştüğünü, nerelerde kaldığını araştırıyor. Güney’in son yıllarda Türkiye’ye 10’dan fazla giriş yaptığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

ÇİPLİ PASAPORT ALMIŞ

İsmet ve Makbule Güney’in Sivas ili Şarkışla ilçesi Polatpaşa köyü nüfusuna kayıtlı oğlu olan Güney’in Ağustos 2012’de Türkiye’ye İstanbul’dan giriş yaptığı belirlendi. Tam adı Ömer Ziya Güney olan şüphelinin, 22 Ağustos’ta Ankara’ya geldiği ve bir gün sonra da Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne çipli pasaport için başvurduğu kaydedildi. Eski pasaportunu çipli ile değiştirmek için başvuran Güney, 24 Ağustos’ta da yeni pasaportunu aldı.


/images/100/0x0/55ea50c6f018fbb8f877dd0f
ANKARA’DA KİMLERLE GÖRÜŞTÜ?

Emniyet, Güney’in son yıllarda Türkiye’ye 10’dan fazla giriş yaptığını bildirdi. Ankara’ya gelişinde amcası Ahmet Güney’i ziyaret etmediğini belirleyen Emniyet, başkentte nerde kaldığını ve kimlerle görüştüğünü araştırıyor. Emniyet, sabıkası ve hiçbir suç kaydı bulunmayan Güney’in, Türkiye’ye neden bu kadar sık geldiğini, yurtdışından pasaport işlemlerini yaptırma olanağı olmasına rağmen bunun için ülkeye gelmesinin nedenini araştırıyor.

AMCA: “ANKARA’YA GELDİĞİNDEN YENİ HABERİM OLUYOR”

Ömer Güney’in Ankara’da oturan amcası Ahmet Güney, “Ömer, geçtiğimiz yaz Ankara’ya gelmiş, ancak bize hiçbir şekilde haber vermedi ve uğramadı. Ankara’ya niye geldi, kimlerle görüştü ben de merak ediyorum. Polis bu bağlantıları ortaya çıkartsın” dedi. Bilgisine başvurmak için istihbarat dairesinden polislerin eski işyerine gittiğini kaydeden amca Güney, “Emekliliğim geldiği için işyerinden ayrılmıştım. İstihbarattan birkaç sivil polis işyerime giderek beni sormuşlar. İşyerinden arayıp haber verdiler. Sanırım bilgime başvuracaklar” dedi.

Haberin Devamı


 30 AĞUSTOS’TA AYRILDI

Güney’in geçen yıl 22 Ağustos’da geldiği Ankara’dan 30 Ağustos’ta ayrıldığı öğrenildi. Güney’in Türk Hava Yolları’yla aynı gün içinde Ankara’dan İstanbul aktarmalı olarak Paris’e gittiği belirlendi. Güney’in Ankara’da kaldığı 8 gün içinde kimlerle görüştüğü ve nerde kaldığı araştırılıyor.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!