İki gün daha çıkmayın

Güncelleme Tarihi:

İki gün daha çıkmayın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2013 00:00

İstanbullular, 2013’ün ilk kar yağışı ile haftaya başladı. Bir anda bastıran kar yağışı pek çok kişiyi işe giderken yolda yakaladı. İstanbul Valiliği bugün kar yağışı nedeniyle ana okulları, ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Bolu, Karabük, Düzce ve Siirt çevreleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu için kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günler öncesinden duyurduğu kar yağışının görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle zaman zaman trafik sıkışıklıkları yaşandı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2 gün daha etkili olacak kar yağışı için vatandaşlara “Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın” uyarısı yaptı.

İSTANBUL'DA OKULLAR BİR GÜN TATİL EDİLDİ,

İSTANBUL GÜNE KARLA UYANDI / FOTO GALERİ 

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü’nün günler öncesinden uyarılarda bulunduğu kar yağışı dün sabah aniden bastırdı. Lapa lapa yağan kar, İstanbulluları işe gidiş saatlerinde yakaladı. Büyükçekmece, Beylikdüzü, Hadımköy ilçelerinde, Anadolu Yakası’nda ise Çamlıca Beykoz ve Altunizade’de etkili olan ve özellikle Şirinevler’de yoğunluğunu artıran kar yağışı, görüş mesafesini de düşürdü.  Yağış nedeniyle zaman zaman trafik sıkışıklığı yaşanırken, otoyol ve ana caddelerde nöbet tutan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tuzlama ve solüsyon dökme çalışması yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2 gün daha etkili olacak kar yağışı için İstanbulluları “Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın” diye uyardı. Topbaş, özellikle yaşlı, engelli ve hamilelerin trafiğe hiç çıkmamalarını rica etti.  

Haberin Devamı

İL İL OKUL TATİLLERİ 


Gizli buzlanmaya dikkat

İstanbullulara çalışmalara yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür eden Topbaş, “Yollarda hiçbir şekilde kar olmadığını görebilirsiniz ama gizli buzlanmayla karşı karşıya kalınabilir. Geçmişte ciddi trafik kazaları yaşadık. Sürücüleri, özellikle dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum” dedi.
İstanbul Valiliği’de, vatandaşlara “zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkmayın” çağrısında bulundu. Ayrıca, araçlarda zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları, don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları istendi.

Haberin Devamı

EĞİTİME KAR ENGELİ



YURT genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi eğitimi de olumsuz etkiledi.
Eğitime 1 gün ara verilen iller: Ardahan, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Hakkâri; Sivas merkez, Akıncılar, Divriği, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Suşehri, Şarkışla, Ulaş ve Zara ilçeleri; Malatya merkez ile Darende, Pütürge, Doğanyol, Arapgir, Yeşilyurt, Akçadağ; Kahramanmaraş’ta Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Göksun ilçelerinde; Elazığ’ın Arıcak, Alacakaya, Baskil, Karakoçan, Maden ve Palu ilçelerinde; Bursa merkez, Büyükorhan, Orhaneli, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde; Samsun’un Salıpazarı ilçesi ile Canik ilçesindeki 25 köyde; Ordu’nun Çaybaşı, Çatalpınar, Çamaş, Gölköy, Korgan, Kabadüz, Kabataş ilçelerinde; Adıyaman’ın Çelikhan ve Sincik ilçelerinde; Bingöl merkez ve Karlıova’da ilçesinde; Nevşehir merkezde eğitime 1 gün ara verildi. Eğitime 2 gün ara verilen iller: Tunceli’nin Ovacık ilçesi; Ordu’nun Akkuş, Mesudiye, Ulubey ve Gürgentepe ilçelerinde eğitim 2 gün tatil edildi.

Haberin Devamı

BİNLERCE KÖY YOLU KAPALI

DOĞU Anadolu Bölgesi’nde 2 gündür etkili olan kar, dün Trakya üzerinden de ülkeye girdi. Tüm yurtta 2 binin üzerinde köy yolu kapanırken, çığ düşen Çat-Karlıova karayolunu açmaya çalışan iş makinasının üzerine ikinci çığ düştü. Sürücü Muammer Yalçın çığ altında kalarak öldü. Aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum’da 693, Ağrı’da 354, Kars’ta 306 ve Ardahan’da 37 olmak üzere bölgede toplam bin 390 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Kar, Hakkâri ve Bitlis’te 448 köy ve 375 mezra yolunun ulaşıma kapanmasına neden olurken, Bitlis-Mutki karayolu Karçinbaşı mevkiine de çığ düştü. DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!