Örgüt Öcalan’ın arkasında

Güncelleme Tarihi:

Örgüt Öcalan’ın arkasında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2013 00:00

PKK’nın Avrupa sorumlusu Zübeyir Aydar, İmralı görüşmelerine karşı olmadıklarını belirtti, “Örgüt bir bütündür ve önderliğinin arkasındadır. Başkanımızla görüşme, diyalog ve müzakerelerin yapılması yerinde ve isabetli bir karardır” dedi.

Haberin Devamı

İMRALI’da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmenin yankıları sürerken, PKK’nın Avrupa kanadının yapılan görüşme ve diyaloglara karşı olmadığını belirten Zübeyir Aydar, “Örgüt bir bütündür ve önderliğinin arkasındadır” dedi.

Twitter’dan paylaştı 

İmralı Adası’nda BDP ile Öcalan arasında yapılan görüşmelere karşı oldukları iddia edilen PKK’nın Avrupa sorumlusu kapatılan DEP’in Milletvekili Zübeyir Aydar, konu ile ilgili görüşlerini Twitter’dan paylaştı. Aydar, birkaç günden bu yana Türkiye’deki bazı televizyonlarda adının kullanılarak örgütün Avrupa kanadının İmralı’da başlatılan diyalog ve çözüm arayışlarına karşı olduğu yönünde haberler yapıldığını belirterek, şöyle dedi: “Bu konuda; öncelikle yıllardır ‘Muhatap başkan Apo’dur’ diyoruz. Bu açıdan başkanımızla başlatılan diyalog, bizim talebimizdir. Buna karşı olmamız düşünülemez. Bu örgütte şu veya bu isimle farklı kanatlar yoktur. Örgüt bir bütündür ve önderliğinin arkasındadır. Örgütü tanıyanlar bunu çok iyi bilirler. Bunun dışındaki her değerlendirme psikolojik savaş merkezinin manipülasyonlarıdır.” Zübeyir Aydar, Öcalan ile görüşme, diyalog ve müzakerelerin yapılmasının yerinde ve isabetli bir karar olduğunu yineleyerek, “Bizim itirazımız İmralı cezaevine ve dört duvaradır. Bu diyaloğun uygun biçimde yürümesi ve sonuç alıcı olması için başkan Apo’nun önünün açılması gerekir, dediğimiz budur” mesajı verdi.

Kandil: Öcalan ne derse uyarız

DEVLETİN PKK’nın silah bırakması hedefiyle başlattığı, Abdullah Öcalan’la görüşme süreci kapsamında adaya gitmelerine izin verilen DTK Eş Genel Başkanı Ahmet Türk ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat’ın getirdiği bilgileri değerlendiren Kandil, kararını verdi. PKK üst yönetimi, BDP’ye “Öcalan ne derse, uyulacak. Öcalan’ın bizimle temasının koşulları da yaratılmalı” mesajını iletti. BDP’nin bugün TBMM’de toplanması beklenen kapalı grup toplantısında Kandil’in kararı değerlendirilecek. Karar doğrultusunda BDP’nin de görüşünü içeren bir metin yarın grup toplantısıyla kamuoyuna açıklanacak.

SİLAH UYARISI

Kandil’in mesajları arasında “Silvan benzeri eylemlerin önüne geçilmesi amacıyla gruplar, silah kullanmamaları konusunda uyarılacak. Güvenlik güçlerinin müdahalesi olmadığı müddetçe silah kullanılmayacak. Devletin silaha başvurmayacağı garantisi alınıncaya kadar silah bırakılmayacak. Örgütün, sürece yönelik desteğini göstermesi amacıyla Türkiye’nin sınıra yakın noktalarda bulunan bazı grupları Kuzey Irak’a geçebilir. Sürecin gelişimine bağlı olarak da iç bölgelerde bulunan grupların sınır dışına çıkışları yaz başını bulur” şıklarının yer aldığı iddia edildi.  Süreçte, Kandil’in yanı sıra PKK kanadından Sabri Ok ile Zübeyir Aydar’ın etkin olarak rol alması planlanıyor. DTK Eş Başkanı Ahmet Türk ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da sürecin aktif kişileri olarak, masada yer alması öngörülüyor. Okan KONURALP

Devletle görüşme önemli

Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi’ndeki programda yaptığı konuşmada, Kürt meselesinin çözüm yolunun inkar ile değil demokratik temelde olduğunu söyledi. 40 yıldır toplumun çok acı yaşadığını ve yaşanan bu acıların önemli şeyler gösterdiğini ifade eden Tuğluk, şöyle dedi: “Kürt meselesi şiddet zemininden çıkarılıp demokratik zeminde çözülmelidir. Bu sorunun ertelenmesi imkanı kalmamıştır. Öcalan ile gerçekleştirilen görüşmeler ve bu görüşmeler Ahmet Türk’ün olduğu bir heyet tarafından yapılmasının anlamlı olduğunu belirtmek istiyoruz. Kürt meselesinin demokratik ve barışçıl çözümü imha ve inkar politikalarında değil, diyalog ve müzakerededir. Öcalan ve devlet arasında yeniden başlayan görüşmeleri önemsiyor, isabetli bir yaklaşım olarak görüyoruz. Başarıya ulaşması ve çözümle sonuçlanmasını arzu ediyoruz.” AA

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!