Anaokulunda parti logolu yerli malı haftası

Güncelleme Tarihi:

Anaokulunda parti logolu yerli malı haftası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2012 16:32

Bartın'da Şehit Üsteğmen Aydın Aydoğmuş İlköğretim okulunda anaokulu öğrencileri yerli malı haftası etkinliğini siyasi parti logolu meyve paketleri ile yaptı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 10 gün önce gerçekleşen olayı, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ortaya çıkardı. Yalçınkaya'nın verdiği bilgiye göre, Bartın’da merkez ilçeye bağlı Şehit Üsteğmen Aydın Aydoğmuş İlköğretim Okulu'ndaki "Yerli Malı Haftası" etkinliklerine, Bartın AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Dora Kurtkaya ve üyeleri de katıldı. Kurtkaya ve ekibi, beraberlerinde getirdikleri, üzerinde "AK Parti İl Kadın Kolları" yazılı ve parti logosunu içeren kartlar bulunan meyve paketleri dağıttılar. Ardından da anaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve okul müdürü Ali Kadıncı ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya AK Parti'nin eÄŸitim kurumlarında anasınıfı öğrencileri üzerinden siyaset yapmasını, bu siyasi partiye "yakıştıramadığını" belirterek, "yaÅŸananlar tek kelime ile rezalet" diye konuÅŸtu. Yalçınkaya, okullarda bu tür bir siyasi faaliyetlere göz yuman okul yöneticileri hakkında da derhal soruÅŸturma baÅŸlatılması gerektiÄŸini ifade etti.  Â

Anaokulunda parti logolu yerli malı haftası


OKUL MÜDÜRÜ: "BİZE PARTİ OLARAK GELECEĞİZ DEMEDİLER"

Bartın Merkez İlçede bulunan Şehit Üsteğmen Aydın Aydoğmuş İlköğretim Okulu Müdürü Ali Kadıncı ise Hürriyet'in konu ile sorularını, "Mahalle sakinleri olarak, Yerli Malı Haftası dolayısıyla okulu arayarak, çocuklara meyve dağıtmak istediklerini söylediler. Ben de izin verdim. Yoksa biz parti propagandasına müsaade etmedik. Propaganda için davet etmedik. Okulumuz herkese açık. Biz devletin bir kurumuyuz" diyerek yanıtladı. Kadıncı, meyve tabakları üzerinde "AK Parti Kadın Kolları ve parti logosunun olduğunun" hatırlatılması üzerine ise "Okulumuzu ziyaret etmek istediklerini söylediler. Bir parti olarak geliyoruz, demediler. Mahallenin bireyleri olarak geldiler" diye konuştu. Okul Müdürü, hatıra fotoğrafında yer almasını ise, "Siz de gelseniz sizinle de fotoğraf çektiririz" diyerek açıkladı. Kadıncı, "MHP, CHP veya başka bir siyasi parti böyle bir izin isteseydi verir miydiniz" sorusuna ise,"Partili olarak müsaade etmedim, izin vermedim" diyerek yanıtladı.

Haberin Devamı

 


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!