Birkaç saniye trafiği felç etmek için yetti

Güncelleme Tarihi:

Birkaç saniye trafiği felç etmek için yetti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2012 12:03

Trafik, İstanbul’da yaşayanların en çok şikayet ettikleri konuların başında geliyor. İstanbul trafiğine etki eden en küçük bir olumsuzluk yolları bir anda içinden çıkılmaz bir hale getirebiliyor. Bu durumun en son ispatı sabah saatlerinde Boğaziçi Köprüsü'ndeki zincirleme kazada ve Okmeydanı'ndaki metrobüs kazasında tekrar görüldü.

Haberin Devamı

Trafik kazası, arıza yapan bir araç, aniden bastıran yağmur ya da buna benzer durumlar yollarda uzun kuyrukların oluşması yeterli olabiliyor.  Bugün de sürücüler İstanbul trafiğinde bu hemen her gün yaşanan olayların bir benzerine şahit oldular. Kendi yolundan çıkan bir metrobüs, Okmeydanı civarında otomobil yoluna girdi. Kazada herhangi bir mal ve can kaybı yaşanmazken metrobüs uzun uğraşlardan sonra yoldan kaldırıldı.

Ancak kazanın yaşandığı dakikalarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik merkezinin kameraları çok ilginç bir görüntü tespit etti. Kazanın yaşandığı bölgenin hemen yanındaki Çağlayan’da gayet akıcı ve açık olan trafik bir anda kilit noktasına geldi. Trafiğin bu noktaya gelmesine ise neredeyse saniyelerle ifade edilebilecek kadar kısa bir süre yetti. Yapılan bir araştırmada Avrupa’nın en yoğun trafiğine sahip olduğu ortaya çıkan İstanbul’da bugün yaşanan son olay sürücülerin, yayaların ve yetkililerin daha dikkatli olması gerektiğini, trafikteki en küçük olumsuz bir durumun çok ciddi sonuçlara neden olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

İBB’DEN UYARI: EMNİYET ŞERİTLERİNİ BOŞ BIRAKIN

Haberin Devamı

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İstanbul genelinde trafik felç olurken İstanbul Büyükşehir belediyesi sürücüleri emniyet şeridine girmemeleri konusunda uyardı. İBB’den yapılan açıklamada; “İstanbul’u bölgesel etkisi altına alınan kar yağışı ve kazalar nedeniyle  yollarda trafik aksamaları meydana geliyor.  Sürücülerin emniyet şeritlerini işgal etmeleri nedeniyle  kurtarma ekipleri, kar kürüme ve tuzlama ekipleri olay yerine ulaşamamaktadır. Sürücülerin emniyet şeritlerini boş bırakmaları önemle duyurulur.“ denildi.

METROBÜS YOLDAN ÇIKTI / FOTO GALERİ

Birkaç saniye trafiği felç etmek için yetti
Birkaç saniye trafiği felç etmek için yetti

Kazadan hemen önce

Kazadan birkaç dakika sonra

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!