Oğlumun hesabını kim verecek?

Güncelleme Tarihi:

Oğlumun hesabını kim verecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2012 14:21

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın, Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması törenine katılması sırasında ODTÜ yerleşkesinde çıkan olaylarda bir öğrenci ağır yaralandı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Barış Barışık (19),beyin kanaması geçirdi ve yoğun bakımda tedavi görüyor. Barışık’ın babası Mustafa Asım Barışık, “Oğlum ölse kim verecekti hesabını, bu ağır müdahaleyi yapanların, yaptıranları evlatları yok mu?” diye sordu.

Haberin Devamı

GAZLI MÜDAHALE 

Erdoğan’ı protesto eden öğrencilere dün polis, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylarda 6 öğrenci ve 13 polisin yaralandığı açıklandı. Yaralı öğrencilerden durumu ağır olan Barışık, Ankara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakıma kaldırıldı. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine Mersin’de yaşayan Barışık’ın ailesi dün Ankara’ya geldi.

ÖLDÜĞÜNÜ SANDIK

Aileye haber vermeye arkadaşları ambulans eşliğinde gidince anne Zeynep Barışık, oğlunun öldüğünü zannetti. Anne Barışık, “Barış’ımızın başından yaralandığını söylediler. Ambulansı da görünce oğlumuzun öldüğünü düşündük. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın. Beyin kanaması geçirdiği söylendi. Sabaha karşı bilinci yerine geldi, şimdi sağlık durumu iyi” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

SİLAH SIKANLARIN ÇOCUKLARI YOK MU?

Polisin olaylarda orantısız güç kullandığını iddia eden baba Mustafa Asım Barışık, “500 çocuk basın açıklaması yapmak için toplanıyor. İsterse bin olsun, öğrenci bunlar. Ellerinde silah, top, tüfek yok. Bu çocuklara binlerce polis, zırhlı araçlarla müdahale ediyor. Çocukların etrafını sarıp basıyorlar tetiğe, stoktaki biber gazını bitiriyorlar. Alt tarafı basın açıklaması yapmak istiyorlar. Bırakın insanlar ne söyleyecekse, söylesin gitsin. Ne gerek okulu savaş alanına çevirip öğrencileri gaza boğmaya. Oğlum ölse kim verecekti hesabını, bu ağır müdahaleyi yapanların, yaptıranları evlatları yok mu?” dedi.

OKULDAN ÇIKAMAMIŞLAR

Oğlunun şiddet eğilimi olmadığını ifade eden anne Zeynep Barışık ise şunları söyledi: “Bu çocuk öğrenci, yaşı 19. Çocuklar içinden geçenleri söylemek istiyor. Ama polis sormamış bile hemen ateşe vermişler ortalığı. Arkadaşları anlattı; Barış’ın yaralandığını görünce yardıma koşmuşlar ama polis kalabalığın arttığını görüp daha fazla gaz bombası atmış. Bunun üzerine dağılıp üçü oğlumu sırtlamış bir araca bindirmiş. Bu kez etrafları sarılı olduğu için çıkamamışlar. Okulun Bilkent Kapısı’ndan göndermemişler, bu yüzden yakındaki donanımlı hastaneye gidememişler. İlk müdahale Bayındır Hastanesi’nde yapılmış. Ne yapabilir bu çocuklar, bu nasıl bir abluka?”

Haberin Devamı

GÜLÜMSEYEN FOTOĞRAFINI ÇEKTİM

Barış’ın hastanedeki durumunu yakından takip eden Ankara Üniversitesi Hukuk Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş ise, “Olayı duyar duymaz, Barış’ı hastanede de ziyaret ettim. Bu insani vazifemiz. Bizim öğrencimiz, arkadaşları da çok merak ediyordu durumunu. Hayati tehlikeyi atlatmıştı. Yoğun bakımda şuuru da yerindeydi. Doktorlardan bilgi aldıktan sonra bir de izin alıp merak içindeki arkadaşlarına durumunun iyi olduğunu göstermek için cep telefonumla gülümseyen bir fotoğrafını çektim” dedi.

UZAYA UYDU, ÖĞRENCİYE GAZ

Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, polisin müdahalesini yazılı açıklama ile kınadı. Açıklamada, “Siz içerde uydunuzun fırlatılış anını izlerken, dışarıda polisiniz geleceğin mühendislerinin, mimarlarının, bilim insanlarının üzerlerine gaz bombaları fırlatıyordu” denildi.

Haberin Devamı


ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Barış Barışık’ı arkadaşları yalnız bırakmadı. Çok sayıda öğrenci fakülteden hastaneye yürüyerek yaralı arkadaşlarına destek oldu.Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde biraraya gelen öğrenciler ve akademisyenler alkışlarla Barış Barışık’ın tedavi gördüğü Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yürüyüşe geçti. Hastane önünde öğrencileri Barış’ın annesi Zeynep Barışık ile babası Mustafa Barışık karşıladı. Baba Barışık yaptığı açıklamada polisin aşırı güç kullandığını belirterek oğlunun atılan gaz bombasından yaralandığını söyledi. Bir süre daha oğlunun hastanede kalacağını belirten Mustafa Barışık "Hayati tehlikesi devam ediyor. Polisler çocukların etrafını çevirmişler ve sürekli gaz atmışlar" dedi. Anne Zeynep Barışık ise büyük üzüntü yaşadığını, oğlunu kaybedip tekrar bulduğunu söyledi. Polislerin öğrencilere aşırı güç kullanmamaları gerektiğini belirten aile savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Ailelerin ardından grup adına yapılan basın açıklamasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Barış Barışık’ın polisin attığı gaz bombasıyla kafasından vurulduğu iddia edilirken polisin müdahalesi protesto edildi. Kalabalık daha sonra hastane önünden ayrıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!