Yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2012 00:00

Esad’ın reddettiği Şam’dan Halep’e atılan SCUD füzesini, Malatya-Kürecik’teki radar üssü tespit etti. Yetkililer, Suriye içindeki her türlü hareketliliğin yakından takip edildiğini söylediler.

Haberin Devamı

SURİYE’de Beşar Esad yönetiminin Şam’dan Halep’e gönderdiği SCUD füzesi, Malatya-Kürecik’teki radar üssünce tespit edildi. Adının açıklanmasını istemeyen yetkililer, hem Türk Silahlı Kuvvetleri, hem de NATO’nun Suriye içindeki her türlü hareketliliği tüm imkanlarıyla yakından takip ettiklerini belirterek, “SCUD atıldığını NATO şemsiyesi altında faaliyette bulunun Kürecik Radar Üssü tespit etti” dediler. Suriye yönetimi SCUD kullandığına dair haberlerin doğru olmadığını bildirmişti. Askeri havacılık uzmanı emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, Kürecik’teki radarın son derece güçlü olduğunu, tüm Ortadoğu, İran, Kafkasya ve Karadeniz’i takip altında tuttuğunu belirterek şunları söyledi:
HALEP’E ATILDI
“Kürecik radarının kuruluş amacı zaten aynı zamanda NATO’nun da sınırı olan Türkiye sınırının güvenliğiyle ilgili faaliyette bulunmak. SCUD füzesinin rampadan çıkışı hemen uydudan tespit edilmiş ve anında Kürecik’e bilgiler gönderilmiştir. Füze 3-4 bin metreye çıktıktan sonra Kürecik takibe başlamıştır. Füze hedefine doğru inişe geçtiği zamana kadar bu takip yapılır. Bundan dolayı füzenin Halep’e atıldığı tespit edilmiştir.” Karakuş, SCUD’la bir saldırı halinde Türkiye’nin elinde şu an için bu füzeyi yakalayıp imha edecek bir anti-füze sistemi olmadığını belirterek, “SCUD’lar uzun menzilli füzeler. Bizim elimizdeki HAWK’lar ise orta menzilli olduklarından SCUD’lar için yeterli değillerdir.
Bundan dolayı Türkiye’nin NATO’dan Patriot istemesi isabetlidir” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!