Zeki Alasya, Erdoğan'ın çıkışını eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Zeki Alasya, Erdoğanın çıkışını eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2012 11:03

Türk tiyatrosunun usta isimlerinden Zeki Alasya, son günlerin popüler başlığı Başbakan’ın Muhteşem Yüzyıl çıkışını eleştirdi.

Haberin Devamı

CNN TÜRK’te dün yayınlanan Aykırı Sorular programına katılan Alasya, “Başbakan’ın Muhteşem Yüzyıl çıkışı demokratik değildir” dedi.

Alasya; “Başbakan’ın çıkışını duyunca, çevresindekilerin de hemen yarın yüklenmeye başlayacağını düşündüm. Çünkü kraldan çok kralcılık, yağcılık, yalakalık, gözüne girmek bizim politikacılarımız arasında hep var. Yalnız şu anki iktidar değil tarihin her döneminde bu hep vardı. Genel Başkan’ın gözüne girebilmek için her türlü üç kağıt yapılırdı. Başbakan herkes gibi diziyi beğenmeme hakkına sahip ama yargıyı göreve davet ediyorum deyince, olmadı” dedi.

12 EYLÜL'DEKİ KADAR ÖZGÜRLÜK YOK

Programa 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında yaşadığı bir anı ile başlayan Alasya, “O dönem İnsanlığın Lüzumu Yok adlı oyunla perde açmaya hazırlanıyorduk ki, ihtilal oldu. Oyun eleştirel olduğu için kara kara ne yapacağımız düşünmeye başladık. Ne olursa olsun deyip perde açmaya başladık ve Askeri Yönetimden bize hiçbir yasaklama ya da tepki gelmedi. Bu dönem aynı şeyi yapamazdık, aynı özgürlüğe sahip değiliz” şeklinde konuştu.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!