Ev kadınlarına sigorta yaptırımı olmalı

Güncelleme Tarihi:

Ev kadınlarına sigorta yaptırımı olmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2012 00:00

30 yıllık evlilikten sonra aldatma sebebiyle boşanan kadın ev emeği için bin TL tazminat istedi. Yargıtay, "ev emeği maddi katkı sağlamaz" diyerek tazminat talebini reddetti. Ayşegül Domaniç Yelçe bu kararı hurriyet.com.tr'ye değerlendirdi:

Haberin Devamı

Bu kararı ben doğru bulmuyorum. Kadın çalışarak da destek olabilir, evde kalarak da destek olabilir. Beraber götürülmüş bir hayatta ve bu müşterek bir karardır. Hayat boyu elde edilen kazanımlar birlikte bölüştürülmelidir.

KADIN ÇALIŞSAYDI BİR YARDIMCI TUTULACAKTI

Belki kadın çalışsaydı bir yardımcı tutulacaktı ve çocuklara bakacaktı, temizlik yapacaktı ve bir miktar para harcanacaktı bu iş için. Belki de çalışmasını eşi istemedi. Kadın bu parayı istemekte haklı.

Bir de ülkemizde birçok kanunda birbiriyle çeliÅŸiyor. Birçok yerde çalışmayanlar ödüllendiriliyor. Ben ÅŸimdi engelli bir yazarım. Evde bakım parası diye bir ÅŸey var eÄŸer evde engelli birisi varsa. Kanun da şöyle, eÄŸer evin hanımı da çalışıyorsa, evin toplam gelirinin asgari ücretin 3’te 2’sinden düşük olması gerekiyor. Bana böyle bir okuyucu e-maili gelmiÅŸti. Anne baba birlikte çalışıyor ve evde  engelli çocukları var. Kocasının maaşına zam geliyor. Bu yüzden 30 TL için bu yardım kesiliyor.Â

Haberin Devamı

Yasalarımızın da kadınlarımızı ayakta tutmaya teşvik etmesi gerekiyor. Birçok adamda karısını çalıştırmak istemiyor. Belki bunda da öyle oldu. Eğer öyle olduysa kadın bunu istemekte son derece haklı.

EV KADINLARINA SÄ°GORTA YAPTIRIMI OLMALI

Ev kadınları için sigorta çıktı. O aslında yaygınlaştırılırsa ve mecburi tutulursa ileride bu tür sorunlarla karşılaşılmaz. Çünkü o kadının da bir güvencesi olacak. Bir sigortası olduğu için gerek duymayacak. Herkes yapmıyor. Aslında bu sigorta sıkı bir şekilde takip edilirse bu tür sorunlar ortadan kalkacak. Diyelim ki karı koca ayrıldı ve adamın tazminat ödeyecek imkanı yok bu durumda da iyi olabilir.
Yaptırım getirmek lazım bunun için.Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!