Özel güvenlik terörü

Güncelleme Tarihi:

Özel güvenlik terörü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2012 00:00

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde önceki gece kız arkadaşı ile buluşan Soner Akkurt, özel güvenlik görevlileri tarafından hastanelik edildi. Güvenlikçilerin kız arkadaşına sarkıntılık ettiklerini iddia eden Akkurt, müdahale edince öldüresiye dövüldüğünü söyledi.

Haberin Devamı

CERRAHPAŞA Tıp Fakültesi yakınında bir öğrenci evinde kalan İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü 2’ncisi sınıf öğrencisi Soner Akkurt (23), salı gecesi, Tıp Fakültesi içerisinde bulunan kütüphaneye gitti. Kütüphanenin kapalı olduğunu gören Akkurt, yine yakında oturan, kız arkadaşı, Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Z.S.‘yi (23) çağırdı. Kütüphane önünde, kız arkadaşının arkasında iki özel güvenlik görevlisiyle geldiğini gören Akkurt, gerisini şöyle anlattı:

DÜNYAM KARARDI’

“Güvenlik görevlileri yaklaşınca, ‘Arkadaş benimle’ dedim. Tartışma çıkınca ikisi üzerime çullandı. Tekme, tokat dövdüler. Biri telsizi ile enseme vurunca dünyam karardı. Sonra gelenler de öldüresiye dövdüler; sayıları kaçtı bilmiyorum. Kanlar içinde yerde kalınca, karga tulumba acil servise soktular. Hastane polisine kimliğim olmadığını söylediler. Polis, ‘İşlem yapalım, atsınlar nezarethaneye’ dedi. Muayenede durumumun kötü olduğunu fark edince anlaşmak istediler, şikayetçi olmayayım diye tehdit ettiler. Anlaşma diye bir kağıt imzalattılar. Sabaha karşı 06.00 gibi eve gittim. Arkadaşlarım halimi görünce tekrar hastaneye götürdüler. Geceki raporumu istedim. Yok. Tekrar muayene oldum. Şakak kemiğim, sol elmacık kemiğim kırılmış. Çenemde disk kayması, yüzümde ve kafamda 16 dikiş var. Hepsinden şikayetçi oldum. Ameliyat olmam gerekiyormuş. Beni öldürebilirlerdi.” Hastane güvenliğini sağlayan firma yetkilisi olayı doğrularken, görevlilerinin de yaralandığını iddia etti. Şirket yetkilisi, “Arkadaşlar, otomobillerin arasında dolaşınca şüphelenmişler. Tartışma kavgaya dönüşmüş ama anlaşmışlar” dedi.

Haberin Devamı

'BANA LAF ATTILAR'

Z.S. de, yaşadıklarını şöyle aktardı: “Kütüphane o gece kapalıymış. Soner aradı, hastane bahçesine gittim. İki güvenlik görevlisi peşime takıldı ve sözlü tacizde bulundular. Soner ‘Benimle’ deyince tartışma oldu ve saldırdılar.”



   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!