Fişleme yapılan Hozat’ta emniyet amiri intihar etti

Güncelleme Tarihi:

Fişleme yapılan Hozat’ta emniyet amiri intihar etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2012 00:00

Tunceli’nin Hozat ilçesinde Emniyet Amiri Çağlar Şan dün beylik tabancasıyla evinde intihar etti. Hozat’ta dört ay önce göreve başlayan Şan, 2007-2008’de yapılan fişlemeyle ilgili açığa alınmıştı.

Haberin Devamı

HOZAT Emniyet Amiri Çağlar Şan (35), dün intihar etti. Geçtiğimiz günlerde jandarma ve polisin, ilçede çok sayıda kamu görevlisi ve kişiyi fişlediği ortaya çıkmıştı. İddiaya göre fişleme talimatını kaymakamlık vermişti. Fişleme skandalıyla ilgili Tunceli Valiliği soruşturma başlatmış, İçişleri Bakanlığı’nın iki mülkiye başmüfettişi de üç gün önce ilçeye gelmişti.

Devre arkadaşı eşi şehit kızı

/images/100/0x0/55ead64af018fbb8f899e26a

Şan, İstanbul Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde, Asayiş Ekipleri’ndeydi. Eşi Aslı Türkün Şan da aynı ilçede emniyet amiriydi. Polis Akademisi’nde devre arkadaşıydılar, mezun olur olmaz evlendiler. Aslı, şehit polis kızıydı. Çağlar Şan’ın tayini, geçtiğimiz ağustosta Tunceli’ye çıktı, oradan Hozat İlçesine atandı. Eşini ve 13 yaşındaki kızını İstanbul’da bıraktı. Yasaya göre şehit çocuğu emniyet mensupları, şark görevine gönderilmiyordu. Şehit kızıyla evli olan Şan, “Ailenin bütünlüğü bu tayinle bozulduğu için” İdari Mahkemeye dava açtı. Geçtiğimiz hafta davayı kazandı ve İstanbul’a gelme hazırlıklarına başladı. Yerine, Tunceli merkezden bir arkadaşı atandı.

Haberin Devamı

Üç gün önce açığa alındı

İçişleri Bakanlığı’nın fişleme olayını soruşturmaları için gönderdiği iki Mülkiye Başmüfettişi, üç gün önce Tunceli Valiliği’ne, Çağlar Şan’ın açığa alınması talebini ilettiler. Durumu öğrenen genç Emniyet Amiri, çok bunaldı ve cinnet anında beylik tabancasıyla intihar etti.

‘ONU SUÇLAMAK iSTEDİLER’

Çağlar Şan’ın Emniyet’ten arkadaşları, Hozat’taki fişleme skandalının 2007 ve 2008 dönemini kapsadığını, dört ay önce Hozat’ta göreve başlayan Şan’ın bu olayda hiçbir rolünün olmadığını, olayın basına yansımasından sonra haberdar olduğunu iddia ediyorlar. Onlara göre: “Müfettişler Çağlar’ın kellesini koparıp olayı kapatmak istediler. Günah keçisi gerekiyordu. Bu olay bir kurban bulunup kapatılır. En gariban bu çocuk, koparalım kellesini, dediler. Kopardılar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!