Göztepe Parkı’nda camiye onay çıktı

Güncelleme Tarihi:

Göztepe Parkı’nda camiye onay çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2012 01:55

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Kadıköy Belediyesi arasında tartışma konusu olan Göztepe Parkı’na camiye onay çıktı.

Haberin Devamı

İBB ve Kadıköy Belediyesi arasında 7 yıldır çözülemeyen cami projesi, Danıştay’ın bozma kararının ardından dün İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Göztepe Parkı’nın yakınında bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yaklaşık 8 bin metrekarelik arazisinin 2 bin 500 metrekarelik kısmına cami yapılmasına ilişkin teklif oylamaya sunuldu. Teklif, CHP grubunun ret oyuna karşın, AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Ancak, AK Parti ve CHP grubu sözcüleri, planlara işlenmesine karşın, söz konusu camiyi Göztepe Parkı dışında bir arsaya yapılmasında prensip anlaşması da yaptı.

Göztepe Parkı'na cami yapılmasına onay veren karar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Doğru buluyorum
Yanlış buluyorum

Haberin Devamı

PARKTA BAŞKA YERE DE OLUR

CHP’li Fahrettin Kayhan, “Kadıköy’de ihtiyaç varsa yapılabilir” dedi ve caminin başka bir arsaya yapılmasını istedi. AK Partili İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, Kadıköy Belediyesi’nin, başka bir arsaya cami yapılması için plan düzenlemeleri tamamlandığında, Göztepe Parkı’ndaki “Dini tesis alanı plan notunu, yeşil alana dönüştürecekleri” sözünü verdi. Süreç, İBB Meclisi’nin Eylül 2005’te parkı “dini tesis ve park alanı” ilan etmesiyle başladı. Kadıköy Belediyesi, yargıya gitti, karar 2006’da durduruldu, Danıştay onadı. Park yeniden yeşil alan oldu. Ama değişen Danıştay üyeleri, karar düzeltme itirazını kabul ederek bu kararı bozdu. Meclis planı yine  “dini tesis alanı” yaptı.

Haberin Devamı

Selami Öztürk: Bu karar çok su kaldırır

İBB Meclisi’nin aldığı kararı değerlendiren Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk,  kendilerinin yine parkın bitişiğinde, basket ve futbol sahalarının bulunduğu ve hiç yeşilin olmadığı alanı önerdiklerini belirterek şunları söyledi: “İlla cami ihtiyacı varsa buraya yapın dedik. Ama orayı kiraya vermişler. Şimdi ‘Kadıköy teklif etsin camiyi oraya yapalım’ diyorlar. Biz teklif ettik. Camiye karşı değiliz. Yeşilin göbeğine yapılacak her türlü inşaata karşıyız...”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!