Org. Özel Suudi Arabistan'da

Güncelleme Tarihi:

Org. Özel Suudi Arabistanda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2012 10:49

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, resmi bir ziyarette bulunmak üzere Suudi Arabistan'a gitti.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bir süre önce Türkiye'ye gelen Suudi Arabistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Bin Abdullah Al Kabil'in ziyaretine karşılık vermek amacıyla Riyad'a gitti. Özel 20 yıl aradan sonra Suudi Arabistan'a giden ilk Türk Genelkurmay Başkanı oldu. Son ziyareti 1992 yılında dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Doğan Güreş gerçekleştirmişti.

TÜM KOMUTANLAR KARŞILADI

/images/100/0x0/55ea29bdf018fbb8f86f14ef


Özel, Riyad Havaalanı'nda Suudi mevkidaşı ve kuvvet komutanları ile Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün tarafından karşılandı. Suudi Arabistan temasları yarın (21 Kasım Çarşamba) sona erecek olan Özel, Başbakan Birinci Yardımcısı ve Savunma Bakanı Veliaht Prens Salman bin Abdulaziz, Savunma Bakan Yardımcısı Prens Halid bin Sultan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Al-Kabil ile görüşmelerde bulunacak. Özel, Prens Salman aracılığıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kral Abdullah'a iyi dilek mesajlarını da iletecek.

ORTAK ASKERİ KOMİTE TOPLANTISI

Al Kharj'da askeri kurum ve kuruluşları ziyaret edecek olan Özel'in ziyareti sırasında, Türkiye'den ikinci üst düzey ayrı bir askeri heyetin katılımıyla, iki ülke arasında daha önce kurulmuş olan Ortak Askeri Komite'nin ilk toplantısı yapılacak. Toplantıda geçen Mart ayında iki ülke arasında imzalanmış ve askeri öğrenci değişimi içeren anlaşmanın ileriye götürülmesi de gözden geçirilecek. Savunma sanayi alanındaki işbirliği ile ortak tatbikatlar da Özel'in resmi programında bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!