Tribün 'Aydın' diyor ya delege

Güncelleme Tarihi:

Tribün Aydın diyor ya delege
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2012 15:42

MHP'nin 10. olağan kongresinde, salonda hava Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin konuşmasının ardından değişti.

Haberin Devamı

Bahçeli sabah saatlerinde "Genel Başkan" sıfatıyla konuşmasını yaptığında, tribünlerde ağırlık genel merkezden, yani Bahçeli'den yanaydı.

Ancak Bahçeli kürsüden ayrılınca, destekçileri de tribünlerden ayrıldılar. Ve onların yerlerini diğer genel başkan adayı Koray Aydın'ın destekçileri aldı.

Kurultay'ın yapıldığı Ankara Arena'da, öğleden sonra saatlerinden itibaren tribün üstünlüğü açık ara Koray Aydın'ı destekleyenlere geçti.

Tribünlerden sürekli Aydın'a destek sloganları gelince, hatta bu sloganlar zaman zaman kürsüden yapılan anons ve konuşmaları da kesince, Kurultay Divan Başkanı Tuğrul Türkeş bile müdahale etmek zorunda kaldı.

Önce, genel başkan adaylarının belirlenme sürecinin tamamlanması için kürsü konuşmalarına yarım saatlik bir ara verdi. Bu süre içinde Koray Aydın destekçileri sürekli slogan attı.

Ardından ise Türkeş'ten müdahale geldi. Sürekli slogan atan Aydın destekçilerine, "coşkunuzu göstermeniz için yarım saat izin verdim. Ancak şimdi ülkücülere yakışır şekilde davranın" uyarısı yaptı. Aksi halde, tribünde taşkınlık yapanları salon dışına çıkarılacağı uyarısında da bulundu.
 
DELEGEYE YANSIR MI?
 
Kurultay'da şu anda en büyük soru işareti, tribünlerde açıkça üstün olduğu gözlenen Koray Aydın'ın bunu genel başkanlık yarışında delegeye de taşıyıp taşıyamayacağı.

Ancak ilk gösterge, tribünlerdeki "Koray Aydın coşkusuna" rağmen, delegeye Bahçeli'nin hakim olduğunu gösteriyor.

Bunun somut göstergesi ise, genel başkanlık adaylığı için delegelerin kurultay divanına verdiği imzalarda ortaya çıktı.

MHP'de 1216 delege kurultaya katılmış durumda. Genel Başkan adaylığı için Bahçeli'ye 401 delege destek imzası attı. Oysa Koray aydın 72 imzada kaldı.
Üçüncü aday Musavvat Dervişoğlu ise delegeden gelen 43 imza ile genel başkan adayı oldu.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!