Diyarbakır'da 1 şehit 7 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda 1 şehit 7 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2012 17:21

Dün Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Duru Jandarma Karakolu Narlı üs bölgesine teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı.

Haberin Devamı

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yaptığı açıklamada, Diyarbakır-Bingöl karayolu Hani yol ayrımında bulunan Duru Jandarma Karakolu'nun Narlı üs bölgesine terör örgütü PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiğini ve üs bölgesine sızma girişiminde bulunulduğunu söyledi.

Güvenlik güçlerince karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmanın yaklaşık 2 saat sürdüğünü ifade eden Toprak, şunları kaydetti:“Çatışma ile birlikte hemen bölgeye havadan ve karadan destek birlikleri intikal ettirildi. Çatışmada ilk belirlemelere göre 1 askerimiz şehit olurken, 7 askerimiz de yaralandı. Yaralılar, helikopterlerle Diyarbakır'daki hastanelere getirildi. Çatışmada, üs bölgesine sızma girişiminde bulunan teröristlerden biri üs bölgesine yakın bölgede biri de biraz daha uzakta ölü olarak ele geçirildi. Ölen teröristlerin sayısında artış olabilir. Bölgede havadan ve karadan operasyonlar sürüyor.”

Haberin Devamı

TUNCELİ’DE ASKERİ BİRLİĞE SIZMA GİRİŞİMİ ENGELLENDİ

CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Lice ilçesindeki terör saldırısında şehit olan askerin cenazesi, memleketi Şırnak'ın Silopi ilçesine gönderildi.

Lice ilçesi Duru Jandarma Karakolu Narlı üs bölgesine dün teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan erin, Şırnak'ın Silopi ilçesi nüfusuna kayıtlı Adem Ödemiş olduğu öğrenildi.

Şehidin cenazesi, kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nden helikopterle alınarak Silopi'nin Çiftlik köyüne gönderildi.

Çatışmada yaralanan 6 askerin tedavilerinin Diyarbakır Asker Hastanesi'nde sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan saldırıdan sonra yapılan arazi aramasında 1 terörist daha ölü bulunurken, silahlarıyla birlikte ölü ele geçirilen terörist sayısı 3'e yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!