Gözler Adli Tıp Kurumu’na çevrildi

Güncelleme Tarihi:

Gözler Adli Tıp Kurumu’na çevrildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2012 09:29

Bugün Gazetesi’nin haberine göre, 2 Ekim’de mezarı açılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vücudunda, hayvanların itlaf edilmesinde de kullanılan ‘striknin kreatin’ maddesi bulundu.

Haberin Devamı

Bu şok gelişme tüm gözleri, incelemeyi yapan Adli Tıp Kurumu’na çevirdi.

Adli Tıp Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk İnce, Adalet Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sonucunda bugün bir basın toplantısı düzenleyeceklerini söyledi. Prof. Dr. Haluk İnce’nin Özal’ın vücudundaki incelemenin ilk sonuçlarını paylaşması bekleniyor.

RAPOR HENÜZ BİTMEDİ

Habertürk TV'nin haberine göre ise Adli Tıp Başkanı İnce zehirlenme iddialarıyla ilgili “Henüz tamamlanmış bir rapor yok. Üzerinde çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

AHMET ÖZAL: “HAKLI ÇIKTIM”

Haberdeki iddialar üzerine bir açıklama yapan Ahmet Özal, “19 senedir bunun kavgasını veriyordum. Bu bilginin doğru olduğunu biliyordum. Haklı çıktım. Bunun arkası gelecek. Failler ortaya çıkacak. Mezarının açılması DDK’nın raporuyla oldu. Ben bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanı’na da şahsen ailem adına teşekkür ederim. Babam 17 Nisan 93’te vefat etmeseydi 19 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığından istifa edip siyasete dönecekti. Türkiye’de çok ciddi bir Kürt meselesi var. Ben onunla görüştüğümde ‘Ben bu sorunu çözeceğim’ dedi” dedi.

Haberin Devamı

DİNÇERLER: "ASIL SÜREÇ ŞİMDİ BAŞLIYOR"

Özal hükümetlerinde görev yapan eski bakan Vehbi Dinçerler ise konuya ilişkin şunları söyledi:
“Bu işte akıl tutulması var. 19 yıl beklenmemeliydi mezarının açılması için Biz bugüne kadar aklımız yok gibi davranmışız. DDK’nın raporu bu işe şüphe ışığı vurdu. 15-20 dakikada öldürür bu zehir diyorlar. Köşk’te mi öldü, dışarıda mı öldü, hastaneye gittiğinde ölmüş müydü? Zehir resepsiyon sırasında verildiyse ertesi gün öldü? Nasıl olacak? Bu şüphelerin aydınlatılması lazım. Asıl süreç şimdi başlıyor. 88 suikastı, iç ve dış güçlerin tezgahıdır. Çözümün kaynağı 88 suikastının aydınlanmasıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!