Köşk'teki resepsiyondan çok özel notlar

Güncelleme Tarihi:

Köşkteki resepsiyondan çok özel notlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2012 11:55

Çankaya Köşkü'ndeki 29 Ekim resepsiyonu tam bir Türkiye mozaiği idi...

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eabf48f018fbb8f8941ef6
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Hanım'ın davet ettiği 1700 kişi arasında siyasiler ağırlıktadı.
Siyasilerin ardından en kalabalık gruplar sırasıyla üst düzey bürokratlar ve gazeteciler idi. Ancak işadamları, sanatçılar, hatta farklı dinlere mensup din adamları da resepsiyonun dikkat çekici konukları arasındaydılar.
Davetliler, resepsiyon saatinden yaklaşık yarım saat önce Köşk'e alındılar. Resepsiyon salonunun hemen yanındaki büyük salonda kısa bir beklemenin ardından tek tek isimleri okunup Cumhurbaşkanı Gül ve eşine takdim edilerek resepsiyon salonuna alındılar.
 
YÜZLERCE KİŞİNİN ELİNİ SIKTILAR
 
Resepsiyon salonuna ilk alınanlar, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eşi oldu. Ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Hanım salona girdiler. Başbakan ve eşini takip edenler ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve eşi oldular.
Ardından diğer davetliler salona alındılar.
Cumhurbaşkanı Gül ve eşi tek tek, yüzlerce kişinin elini sıktılar, kısacık hal hatır sordular.
 
KÖŞK EKİBİ HEP GÜLÜMSEDİ
 
Çankaya Köşkü resepsiyonunda en dikkat çekici unsurlardan biri de Köşk personelinin nezaketiydi. Daha dış kapıdan itibaren güvenlik kartları okunarak, Köşk yerleşkesine araçlarıyla alınan davetlilere, kapıdaki görevliler isimleriyle hitabedip "hoşgeldiniz" dediler. Resepsiyon salonuna girene kadar hemen her noktada davetlilere yardımcı olmak için bulunan görevliler de sürekli gülümseyerek ve "hoşgeldiniz" diyerek konukları karşıladılar.
 
CUMHURBAŞKANI SMOKİN GİYDİ, BAŞBAKAN VE BAKANLAR KRAVAT TERCİH ETTİ
 
Resepsiyonda dikkat çeken bir unsur, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yine smokini tercih etmesiydi. Sadece Gül değil, Cumhurbaşkanı'nın en yakın çalıştığı isimler de smokin giymişti.
Başbakan Erdoğan ve bakanların tercihleri ise koyu renk takım elbise ve kravat oldu. Askerler, tören kıyafetleriyle resepsiyona katıldılar.
 
ALKOLLÜ-ALKOLSÜZ İÇKİ SERVİSİ VARDI
 
Resepsiyon salonuna küçük masalar serpiştirilmişti. Hem alkollü, hem de alkolsüz içki servisi yapıldı. Davetliler, genellikle masaların etrafında toplanarak, kendi aralarında sohbet etmeyi tercih ettiler.
 
AYNI SALONDA AYRI AYRI
 
"İlklerin resepsiyonunda", daha önce biraraya gelmeyen farklı kesimler mesela BDP'liler ile komutanlar aynı salonda biraraya geldiler. Ancak geniş salonda hiç karşılaşmadılar. Askerler orta bölümde bir masanın etrafında birlikte durmayı tercih ederken, BDP'den resepsiyona katılan ve eşsiz gelmeyi tercih eden Ahmet Türk, Hasip Kaplan ve Sırrı Sakık da hep biraradaydılar. Hasip Kaplan, "Komutanlarla hiç karşılaştınız mı" soruma "Kıta sahanlığımıza hiç girmediler" derken, Ahmet Türk, "Salon çok geniş. Karşı karşıya gelmedik" demekle yetindi.

Haberin Devamı

MHP Lideri Devlet Bahçeli de etrafında MHP'li vekillerle salonun uzak köşelerinden birinde kalmayı tercih etti.
 
DAVUTOĞLU VE ŞANDIR UZUN UZUN KONUŞTU
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, resepsiyona eşi Sare Hanım'la erken gelenlerdendi. Davutoğlu, bir ara yine resepsiyonda bulunan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile bir köşede sessizce sohbet etti.
Ancak asıl dikkat çeken, Davutoğlu'nun MHP'li Mehmet Şandır ile sohbetiydi. İkili, salonda sessiz bir yerde çok uzun süre sohbet ettiler. Konuşan daha çok Dışişleri Bakanı Davutoğlu idi.
MİT Müsteşarı Hakan Fidan da resepsiyonun sonuna kadar kaldı. Fidan, eşsiz gelmeyi tercih edenlerdendi.
 
SANATÇILAR, DİN ADAMLARI
 
Resepsiyonda sanatçılar ve din adamları da vardı. Farklı dinlere mensup temsilciler, geleneksel kıyafetleri ile katıldılar resepsiyona. Sanatçılardan ise Metin Şentürk ve Burak Kut dikkat çeken isimler oldular. Türkiye'deki yabancı büyükelçilerin de hemen hepsi davetliler arasındaydı.
 
ÜÇ BAŞBAKAN YARDIMCISI
 
Resepsiyonda dört başbakan yardımcısından üçü vardı: Bekir Bozdağ, Ali Babacan ve Beşir Atalay eşleriyle resepsiyona katılmışlardı. Ancak Bülent Arınç yoktu.
Bakanların da çoğu resepsiyona, yine eşleriyle gelmişlerdi. Dikkat çeken ise İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yokluğu oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!