Kılıçdaroğlu Birinci Meclis önünde konuştu

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu Birinci Meclis önünde konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2012 15:48

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından Birinci Meclis önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlaması sırasında Anıtkabir’e yürümek isteyenlere güvenlik güçlerince izin verilmemesi üzerine bir konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu, halktan korkan, halkın bayramını engellemeye çalışan bir iktidarla karşı karşıya olduklarını belirterek, "İlk TBMM’de milletvekili de vardı, halk da vardı. Şimdi milletvekili ile halkı koparmak istiyorlar. Hangi baskıyı yaparlarsa yapsınlar, o baskı nereden gelirse gelsin, Cumhuriyeti kutlamaktan hiçbir güç bizi engellemeyecektir" dedi.

"HALK KUTLAMAK İSTİYOR, AKP ENGELLİYOR"

Sonuna kadar mücadele edeceklerini de belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha düne kadar diyorlardı ki; ’Stadyumlarda bayram kutlanmaz, halkla beraber kutlamak lazım.’ Halk burada, onlar stadyumda. Verdikleri söze; ortaya çıkan tabloya bakın. Bu Türkiye’nin yüz karası bir tablodur. Yasası var ’29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanacak’ diye. Halk kutlamak istiyor, AKP engelliyor. Böyle bir tabloyu içimize sindiremiyoruz. Polisle, baskıyla, biber gazıyla, copla bayram mı kutlanır? Halktan korkan bir iktidar olabilir mi? Bizi bu hale getiren, kamplara ayrıştıran, bölen iktidar AKP iktidarıdır. Hangi inançtan olursa olsun, hangi kimlikten olursa olsun bütün yurttaşlarımın bayramını kutluyorum. Halktan kopuk, kendi cumhurbaşkanlığı hesaplarını yapan bir başbakanın zaten Cumhuriyet Bayramı kutlama gibi bir düşüncesi olamaz. Geleceğini düşünen, halkı değil, cebini düşünen, halkı değil, bir iktidarın Cumhuriyet Bayramı zaten olamaz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!